×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Több százezer csomag fertőtlenítőszert kaptak az iskolák

 

Három nap alatt 23 kamionnal 420 ezer csomag fertőtlenítőszert szállított le a szegedi Florin Zrt. az iskolák koronavírus elleni védekezéséhez – tájékoztatta a vegyipari cég kedden az MTI-t.

 

 

A kormány által a tankerületi intézményeknek biztosított fertőtlenítőszereket pakolja egy dolgozó a járványhelyzettel összefüggő előkészületekről tartott sajtótájékoztató helyszínén, a Waberer's logisztikai cég XXIII. kerületi telephelyén 2020. augusztus 31-én. (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A közlemény szerint az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) pályázatot írt ki az iskolák fertőtlenítőszerrel való ellátásához szükséges termékekre. A szükséges mennyiség túlnyomó részének leszállítására a cégcsoport Brado fertőtlenítőszereit forgalmazó Bradochem Kft.-nek nyílt lehetősége.

A megrendelt mennyiség minden elosztóközpontba megérkezett, és azonnal meg is kezdték azok továbbítását mintegy 6 ezer közoktatási és köznevelési intézménybe.

A Florin Zrt. Budapesten és 17 megyében az ÁEEK által kijelölt elosztóhelyekre szállította a fertőtlenítőszereket. Csongrád-Csanád megyében az iskolák fenntartói a társaság szegedi központjában kaphatják meg a megrendelt szereket, Bács-Kiskun megyében pedig a cégcsoport kecskeméti telephelyén.

Kétszáz tonnányi fertőtlenítőt kaptak az iskolák

Az iskolák részére több mint 200 tonnányi kézfertőtlenítőt és felület-fertőtlenítőszert szállított le a vállalkozás néhány nap alatt az ÁEEK koordinálásával, a katasztrófavédelem, a kormányhivatalok és fuvarozó cégek összehangolt munkájával a tanévkezdés előtt – közölte Barta Attila, a Florin Zrt. cégvezetője.

A koronavírus-járvány kirobbanása után az egészségügyi és közintézmények, közszolgáltatók fontos fertőtlenítőszer-ellátójává vált a Florin Zrt., amely egyike volt annak a hat magyar társaságnak, amely az Innovációs és Technológiai Minisztérium koordinálásával biztosította az ország fertőtlenítőszer-ellátását, illetve a termékekhez szükséges alapanyagot a járvány idején.

A cég márciusban minden más terméke gyártását leállította, és rendkívüli intézkedésekkel a teljes termelését átállította fertőtlenítőszerekre annak érdekében, hogy minél jobban ki tudja elégíteni a hirtelen megugró megrendelői igényét.

A Florin Zrt. a veszélyhelyzet 99 napja alatt 4 millió darab Brado terméket állított elő, összesen 1500 tonnányi fertőtlenítőszerrel járult hozzá az egészségügyi védekezéshez – áll a közleményben.

A szegedi telephelyű, magyar magántulajdonban lévő, 1992-ben alakult Florin Zrt. több mint ötszázféle háztartási tisztítószert, testápolási terméket, valamint kórházi és lakossági fertőtlenítőt gyárt. Ma már nem csak a hazai piacon, de számos európai és távolabbi országba is sikerrel értékesíti termékeit, tavalyi bevételének csaknem negyede exportból származott.

A Florin Zrt. a nyilvánosan elérhető cégadatok szerint tavaly a 2018-assal csaknem megegyező 2,4 milliárd forintos nettó bevételt ért el, melyből 591 millió forint származott exportból. A 90 dolgozót foglalkoztató vállalkozás adózott eredménye 38 millió forint volt.