×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Vandálok rongáltak meg keresztény jelképeket és Trianon plakátokat Csepelen

 

Több vandál támadás történt Csepelen az elmúlt napokban. Megrongálták a csepeli keresztút stációit és több hirdetőtáblát, amelyen az önkormányzat Trianonra emlékező plakátjai voltak elhelyezve – számolt be a Csepel.info.  

Forrás: Csepel.info

Vandálok tették tönkre a csepeli Tamariska-domb keresztútjának stációit – idézte a kerületi hírekkel foglalkozó internetes portál  Borbély Lénárd polgármestert.  A rendőrségi helyszínelés után az önkormányzat munkatársai elszállították a javításra szoruló stációkat

A lap úgy értesült, hogy néhány napon belül emellett három olyan hirdetőtáblát vertek szét a kerületben, amelyeken az önkormányzat Trianonra emlékező plakátjai voltak. A tetteseket keresik, egyelőre nem tudni, hogy ugyanazok voltak-e a hirdetőtáblák és a stációk rongálói.

A csepeli keresztút stációit magánszemélyek felajánlásából állították.

„A kamerafelvételek alapján feljelentést teszünk a rendőrségen és természetesen helyre is fogjuk állítani a képeket. Nagyon remélem, hogy az elkövetőket fel tudják deríteni és ez után közzé is fogjuk tenni a kilétüket” – írta a polgármester Facebook oldalán.

Kispál György atya körlevélben kérte a helyi családokat, közösségeket, hogy járjanak ki és állomásról-állomásra imádkozza végig a keresztutat.

„És ha újra lerombolják, újra kijárunk!” – írta.

A Csepel.info úgy tudja, hogy négy stációt vertek szét vagy rongáltak meg a vandálok.

Információik szerint a stációk mellett az elmúlt néhány napon három olyan hirdetőtáblát vertek még szét ismeretlenek, amelyeken a csepeli önkormányzat Trianonra emlékező plakátjai voltak.

A szétvert hirdetőtáblák mindegyikénél az látható, hogy a Trianon plakátot kitépték a keretükből. Vagyis nem céltalan pusztításról, hanem tudatos rongálásról van szó.