×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kis híján felrobbant egy raktár pirotechnikai eszközökkel Csepelen

 

Kigyulladt egy raktár hétfő hajnalban Csepelen, amelyben akkumulátorokat és pirotechnikai eszközöket tároltak. A tűz miatt az akkumulátorok közül több fel is robbant, de a tűzoltóknak azt sikerült megakadályozni, hogy a lángok továbbterjedjenek a pinceszintre, ahol a pirotechnikai eszközöket tárolták. Így nagyobb robbanás nem történt, és senki nem sérült meg – hangzott el az M1 Híradójában.

Hatalmas füst jött ki a csepeli raktárból, amely hétfő hajnalban gyulladt ki. Az épületben akkumulátorokat és pirotechnikai eszközöket tároltak.

A tűzhöz nagy erőkkel vonultak több kerületből a budapesti hivatásos tűzoltók. Kiérkezésük időpontjában már lehetett hallani a felrobbanó akkumulátoroknak a hangját. Azonnal megkezdték a tűzoltást. Sikerült megakadályozni, hogy a tűz átterjedjen arra a szintre is, ahol a pirotechnikai eszközöket tárolták, így robbanás nem történt – mondta Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője.

Az épület földszintje égett, ahol akkumulátorok tároltak. Egy tűzvédelmi szakértő szerint ezek a szerkezetek öngyulladásra is képesek.

Az akkumulátor külső hőforrás nélkül is képes arra, hogy meggyulladjon. Viszonylag alacsony hőfokon tudja megtenni, ugyanis a benne lévő elektrolitok gyulladási hőmérséklete  90 Celsius-fok körül van. Ha sérült, gyártási hibája van vagy túltöltötték, akár 600 fokosra is fel tud melegedni – magyarázta Csepregi Csilla tűzvédelmi szakértő.

Hogy mi okozta a raktártüzet, még nem lehet tudni. A katasztrófavédelem azt is vizsgálja, hogy szabályosan tárolták-e a termékeket. Az épületben senki sem tartózkodott a tűzesetkor.

A címlapfotó illusztráció.