×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Több hazai segélyszervezet is rendkívüli támogatást nyújt Bejrútnak

 

Magyarországon több segélyszervezet is rendkívüli támogatást ajánlott fel a bejrúti robbanás károsultjainak. Az Ökumenikus Segélyszervezet gyűjtést hirdetett, a Katolikus Karitász pedig tízmillió forint gyorssegélyt juttat el a libanoni testvérszervezetének. Időközben megérkezett az az egymillió euró is, amit a magyar kormány ajánlott fel a bajbajutottaknak – hangzott el az M1 Híradójában.

Az apokaliptikus állapotok ellenére az utcákon péntekre ismét egyre több civilt lehetett látni Bejrútban. Németh Ágoston, egy Bejrútban élő magyar az M1-nek arról is beszélt, hogy a helyiek között óriási az összefogás, a város lakói egy emberként kapcsolódnak be a romok eltakarításába.

A tragédia után Magyarország is szinte azonnal felajánlotta segítségét a bajba jutott libanoniaknak. Az Ökumenikus Szeretetszolgálat adománygyűjtést indított: a honlapon egy kattintással elérhető a sárga sávban jelzett rendkívüli gyűjtés. A szervezet a segítségnyújtás első szakaszában elsősorban ivóvizet és élelmiszert juttat el a rászorulókhoz.

A magyar Katolikus Karitász saját forrásból segít: Zagyva Richárd, a szervezet igazgatóhelyettese az M1-en bejelentette: tízmillió forint azonnali segítséget küldenek libanoni testvérszervezetüknek.

Szerdán a magyar kormány is jelezte, kész részt venni a helyreállításban. Magyarország a Hungary Helps program keretében egymillió eurót ajánlott fel. A támogatás csütörtökön érkezett meg Libanonba.

A címlapfotó illusztráció.