×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Raktárkoncertek létrejöttét támogatja a kormány

 

Százötven, úgynevezett raktárkoncert létrejöttét támogatja a kormány – jelentette be a kormányszóvivő Facebookra feltöltött videójában. Szentkirályi Alexandra hozzátette, hogy erre több mint ötmilliárd forintot költenek majd. A fellépőkről a legnagyobb fesztiválok szervezőivel és zenei szakemberekkel egyeztetnek – hangzott el az M1 Híradójában.

A kormány számos ágazatnak nyújtott már segítséget, most a zenészeken a sor. Több mint ötmilliárd forint értékben támogatjuk legalább 150 raktárkoncert létrejöttét, ahol a hazai könnyűzenei élet szereplői profi technika és saját stábjuk segítségével játszhatják el dalaikat” – mondta Szentkirályi Alexandra.

A zenészek és háttérembereik kiemelkedő gázsit kapnak, a professzionális fény- és színpadtechnikáról, illetve a produkciók felvételéről és közzétételéről pedig a Magyar Turisztikai Ügynökség koordinálásával az Antenna Hungária gondoskodik” – tette hozzá.


Szentkirályi Alexandra közölte: várhatóan szeptemberben teszik közzé azoknak a raktárkoncerteknek a felvételeit, amelyeket a kormány támogatásából szerveznek meg, hogy segítsék a koronavírus-járvány és az elmaradt fesztiválok miatt nehéz helyzetbe került magyar könnyűzenei ipart.

A kormányszóvivő elmondta: a koncertek fellépői között olyan nevekre számítanak, mint Tóth Gabi és Tóth Vera, Demjén Rózsi, a Tankcsapda és Balázs Fecó.

Emlékeztetett: a koronavírus miatt idén nyáron elmaradnak a nagykoncertek, fesztiválok, mert a kormány nem szeretné kockáztatni a járvány újbóli fellobbanását és az őszi hagyományos iskolakezdést. Ugyanakkor tudják, hogy mindez nagyon nehéz helyzetbe hozta a könnyűzenészeket és a velük dolgozó háttérembereket, ezért támogatják a raktárkoncertek létrejöttét.