×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Álhírgyártás, gyanúsítgatás, lejáratás – háborúzik a DK és a Momentum

 

Háború tört ki Gödön Balogh Csaba momentumos polgármester és a vele együtt választást nyerő többi ellenzéki párt között. A DK birtokába jutott egy hangfelvétel, amelyen a városvezető arról beszél, hogy fideszes alpolgármestert szeretne maga mellé. A Momentum szerint a felvétel manipulált, és nyilvánosságra hozott egy hangfelvételt.

A DK állítása szerint hangfelvételen Balogh arról beszél, hogy a jövőben nem kíván együtt dolgozni Fülöp Zoltán LMP-s, illetve Lőrincz László DK-s alpolgármesterrel,  hanem helyettük egy fideszes (Pintér György), egy momentumos (Andrejka Zombor) és egy független (Hlavács Judit) képviselő alpolgármesteri kinevezését támogatja.

A felvétel tanúsága  szerint Balogh elmondja, hogy bennük „bízik annyira, hogy rájuk tudná bízni” az alpolgármesteri feladatokat, és az általa kívánatosnak tartott alpolgármesterek között első helyen a Fidesz képviselőjét javasolta.

A DK szerint a személycserékre tett javaslatát Balogh megbeszélte a Momentum országos vezetésével is.

A Momentum közleményben cáfolta, hogy Balogh Csaba a jelenlegi alpolgármestereket le akarta cserélni egy kormánypárti képviselőre, és nyilvánosságra hozta a párt a DK által is idézett, az április 6-i beszélgetésről készült hangfelvétel másik verzióját, de

a párt által nyilvánosságra  hozott felvétel furcsán ér véget,

ezért elképzelhető, hogy ők is titkolnak valamit – írta az Origo.

Közleményükben azt írják, hogy remélik, hogy a DK honlapján közzétett manipulált hangfelvétel egyéni magánakció, és nem a párt hivatalos álláspontját és stratégiáját tükrözi.

A városban már hónapokkal ezelőtt megbomlott az ellenzéki összefogás, miután Balogh Csaba menesztette a DK-s és LMP-s alpolgármestereit, akik ezt követően kiléptek az ellenzéki frakcióból és saját képviselőcsoportot hoztak létre. Később fegyelmi eljárást indítottak a polgármester ellen és két hétre felfüggesztették tisztségéből. Az ominózus hangfelvétel nyilvánosságra hozatalával a két párt közötti konfliktus országos szintűvé vált.

Egyik párttól sem áll messze az álhírterjesztés.

Májusban a korlátozások idején Cseh Katalin a Szél Bernadett-tel közös online sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy budapesti rendőrfőkapitány a dudálós tiltakozás előtt levélben fenyegette meg a Momentum Mozgalmat. Ezzel szemben Terdik Tamás csak a jogszabályok betartására hívta fel a figyelmet.

A címlapfotó illusztráció.