×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Politikai következmények nélkül maradtak a baloldali botrányok

 

Nem jártak politikai következményekkel az elmúlt évek baloldalhoz köthető álhírbotrányai, mint a hamisított Teller-levél, a bajai videó vagy a mostani álmentős videó. A választók azonban véleményt mondhatnak az ügyben.

Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) vizsgálja a baloldal kamuvideójának ügyét, mert a gyanú szerint a baloldal uniós pénzekkel is visszaélhetett az anyag készítése során – hangzott el az M1 műsorában, amelynek vendége ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég Alapítvány jogi szakértője volt.

„Az Európai Unióban szigorú szabályok vannak érvényben az európai parlamenti képviselők munkáját illetően. Élesen el kell választani a belpolitikai tevékenységet, az EP-képviselőként végzett munkától” – mondta az alkotmányjogász.

Mint ismert, a szocialisták egyetlen EP-képviselőjének, Ujhelyi Istvánnak az asszisztense volt az operatőre az elhíresült álmentősvideónak, amelyet Korózs Lajos szocialista országgyűlési képviselő június elején hozott nyilvánosságra.

A felvételen egy magát mentősnek kiadó nő, Németh Athina arról beszélt, hogy tíz, a kórházkiürítés során hazaküldött ápoltja közül kilenc meghalt. Az ügyben rémhírterjesztés miatt is eljárás indult.

Ifj. Lomnici Zoltán szerint ezért is volt fontos szigorítani a rémhírterjesztés szabályain.

„Nem életszerű, hogy Ujhelyi István ne tudott volna beosztottjának szerepéről a videóban” – mondta. Felidézte a baloldalhoz köthető korábbi botrányokat, a bajai álvideót, a hamisított Teller-levelet.

„A mostani botránynak sem volt politikai következménye, hiszen Korózs Lajos élvezi Tóth Bertalan MSZP-pártelnök támogatását. A választók viszont ezekről az ügyekről is véleményt mondhatnak a választásokon” – fűzte hozzá.