×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Hamarabb kerül a magyar mozikba Nolan új filmje, mint az Egyesült Államokban

 

Christopher Nolan új sci-fi thrillerje, a Tenet bemutatójára egy héttel korábban kerül sor Magyarországon, mint az Egyesült Államokban. A premiert a koronavírus-járvány miatt kellett elhalasztani.


A pandémia egyik nagy vesztese a filmipar. Az Egyesült Államokban az éves jegybevételek július végéig nem érték el a kétmilliárd dollárt, miközben 2009 óta a bevételek tízmilliárd dollár körül alakultak – mondta Dudás Viktor filmszakértő az M1 Ma délelőtt című adásában.

A nagy cégek közül a Sony összes premierjét 2021-re tolta ki. A vírus miatt a Disney is kénytelen volt három nagyszabású produkciójának premierjét elhalasztani, de még reménykednek, hogy ősszel sor kerülhet a bemutatókra.

Az amerikai szuperprodukciók nehezebben indultak újra. Christopher Nolan filmje lehet az az alkotás, amely visszacsábíthatja az embereket a moziba – tette hozzá. Az angol filmrendező-producer ragaszkodott a nyári premierhez.

A jelenlegi állás szerint a Tenet bemutatójára a világpremierrel egy időben, augusztus 26-án szerdán kerül sor, miközben az Egyesült Államokban szeptember első hétvégéjén tűzik műsorra. Magyarországon a nézők iMax vásznon is láthatják a filmet, amely szintén világszenzáció – tette hozzá.

A film előkészületeiről elmondta, hogy a főszerepet játszó John David Washington is csak Nolan zárt irodájában olvashatta el a forgatókönyvet, de voltak olyan színészek is, akik kizárólag a saját szerepüket ismerhették meg.

A címlapfotó illusztráció.