×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Magasról tett a székelyekre az Index volt főszerkesztője

 

Amikor tíz nappal ezelőtt újraindítottuk a székely kisebbség támogatásáért folyó kampányt, egyedül Dull Szabolcs, az Index elbocsátott főszerkesztője mondott nemet arra, hogy beszámoljon a kampánynyitásról, és segítse a székely ügyet – mondta el a Vasárnap.hu oldalnak Pesty László, az aláírásgyűjtés kampányfőnöke.

Pesty elmondta, hogy hatszemközt kifejezte nemtetszését a főszerkesztőnek, akitől azt a választ kapta, hogy nincs hírértéke a kampány újraindításának, pedig arról az az egész magyar sajtó, jobb- és baloldalról is beszámolt – írta a vasarnap.hu.

„Számunkra hatalmas segítség lett volna, ha ők is támogatják az ügyet” – mondta.

Cáfolta azokat a pletykákat, hogy a székely lobbi, „vagy, ahogy ellenségeink fogalmaznak, a székely maffia” rúgatta ki Dull Szabolcsot. Ezt határozottan cáfoljuk, és kikérjük magunknak! Mostanáig tisztán tartottuk ezt a kampányt, és szeretnénk, ha ez így is maradna – tette hozzá a kampányfőnök.

Az európai polgári kezdeményezést az Európai Bizottság a kezdeményezők kérésére november 7-ig meghosszabbította. A korábbi határidőig sikerült összegyűjteni az egymillió aláírást, de a szükséges hét helyett csak három országban – Magyarországon, Romániában és Szlovákiában – gyűlt össze népességarányosan a szükséges kvóta.