×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ön szerint az elmúlt egy évben kit sértett meg leginkább a Momentum?

 

A hirado.hu olvasói között is komoly felháborodást keltett, amikor Fekete-Győr András, a Momentum elnöke a világjárvánnyal küzdő kórházak professzorait, orvosait, a több százezer diákot tanító oktatási intézmények vezetőit nevezte csicskánka és gyáva embernek.

Fekete-Győr és pártja részéről nem ez volt az első alkalom, hogy a számukra nem szimpatikus emberekre becsmérlő megjegyzéseket tettek.

Fekete-Győr az Index környékén kialakult liberális belharc kapcsán fogalmazta meg véleményét. Posztjában többek között a világjárvánnyal küzdő kórházak professzorait, orvosait, a több százezer diákot tanító oktatási intézmények vezetőit nevezte csicskának és gyáva embernek. Meglátása szerint ők tehetnek arról, hogy a magyarok tudása, egészsége, gazdasági lehetőségei, informáltsága nem európai, hanem keleti szinten van.

Az orvosok és a tanárok előtt a nyugdíjasokba gázolt bele Fekete-Győr András párttársa, Kádár Barnabás. A jobboldali Andrzej Duda győzelmével végződő lengyel elnökválasztást követően a nyugdíjasok választástól való távoltartásáról értekezett. Egész pontosan azt tanácsolta nekik, hogy maradjanak otthon szavazáskor, bízzák inkább a fiatalokra a döntést. „Úgyis mi szenvedjük meg annak következményeit” – közölte. Kádár szerint az általa egyébként nem kedvelt konzervatív politikusok a nyugdíjasok szavazatainak köszönhetik győzelmeiket, ám ezt az állítást az Origo cikke cáfolni látszik.

Kádár Barnabás korábban azt írta, hogy a megszületendő magyar gyerekek csak fölösleges költséget jelentenek. 2019 februárjában, amikor Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette a családvédelmi akciótervet, akkor közösségi oldalán úgy fogalmazott, hogy „a megszülető gyermekekre a gazdaságnak nem lesz szüksége, mivel az automatizált termelés kevesebb embert igényel majd. Ezért a most megszülető (2019-2020-ban) gyerekek a jövőben nem pénzt és hasznot hoznak az államnak, hanem eltartottként csak nettó költség lesznek az ország számára”.

Kádárnak volt kitől tanulnia, hiszen 2019-ben Fekete-Győr András azzal verte ki a biztosítékot, hogy a romániai elnökválasztáson a magyar jelölttel szemben egy román politikus támogatására szólított fel. Néhány nappal később Donáth Anna, a párt EP-képviselője a Progresszív Szlovákia nevű párt rendezvényén a magyar listával szemben a szlovák párt támogatására szólított fel az ottani választáson.

Szavazásunk csütörtök délután zárul.