×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Az egyesült nemzetközi brigádok támadását visszavertük

 

Az EU-csúcs eredményét úgy lehet értékelni, hogy a magyar és a lengyel erők Brüsszelnél megállították a liberális brigádok nemzetközi támadását – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című pénteki műsorában.

Cikkünk frissült. 

(Fotó: EPA)

Orbán Viktor miniszterelnök elmondta a múlt hétvégén lezajlott uniós költségvetési tárgyalások kapcsán: fontos pillanat volt Magyarország történetében az Európai Uniós csúcson elért eredmény, de a másik 26 tagállaméban is.

Olyasmivel próbálkoztunk, amivel korábban még nem. Ennek az oka, hogy a nyugat-európai országok gyengülő gazdasági teljesítménye a járványtól függetlenül, plusz a járvány okozta gazdasági nehézségekkel együtt azzal fenyeget, hogy néhány nyugat-európai ország gazdasága térdre eshet


 – mondta a miniszterelnök.

Magyarországon,

amikor 2010-ben sikerült nemzeti kormányt alakítani, akkor 83-85 százalékon állt az ország adóssága.

Ma van olyan tagállam, amelynek az államadóssága 150-160 százalékra is fel fog kúszni a kialakult helyzet miatt” – tette hozzá Orbán Viktor.

Euró-blabla nyelven az történt, hogy őszinte dialógus, komoly tárgyalások után sikerült megegyeznünk Európa jövőjéről, de ez magyarul úgy hangzik, hogy a magyar és a lengyel erők Brüsszelnél megállították a nemzetközi liberális brigádok támadását” – összegezte az uniós csúcsot Orbán Viktor.

Önmagában a költségvetést megalkotni 27 ország számára sem egyszerű, de a csomagot is ideszámítva különleges feladat volt – tette hozzá a miniszterelnök.

„Nehéz megtalálni azt a nyugvópontot, amelyre mindenki egyszerre rá tud állni, és úgy érzi, hogy na, ez most jó” – mondta Orbán Viktor.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor magyar és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő az Európai Unió brüsszeli csúcstalálkozója után tartott sajtótájékoztatón  (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A magyar és a lengyel erők Brüsszelnél megállították a liberális nemzetközi brigádok támadását

Az Európai Parlament azért elégedetlen, mert

a lengyelek és a magyarok visszaverték azt a kísérletet, hogy a bennünket megillető pénzekről mások döntsenek.

Azt szerették volna elérni bonyolult jogállami érveléssel, hogy ugyan megkapjuk azt az összeget, ami jár, de a felhasználását politikai feltételekhez akarták kötni – fogalmazott Orbán Viktor.

Hozzátette, tipikusan olyan országok , akik bevándorlás-pártiak, és akiknek személyes indulataik vannak a magyarokkal szemben, mert mi nem engedjük, hogy a migrációs politikájuk érvényesüljön.  Orbán Viktor hozzátette: ezek a tagállamok azt szerették volna, „ha van a kezükben egy pénzügyi eszköz, amivel zsarolni lehet a magyarokat és a lengyeleket. De a támadásukat visszavertük.”

Európában két egymással versengő nézet van a jövőről. Az egyik túl van a kereszténységen, és túl van a nemzeti kultúrák korszakán. Ők úgy képzelik, hogy sok idegen kultúrájú embert kell beengedni az országokba, hiszen szerintük az a jó, ha ők összekeverednek, és egy sajátos, a mi régi nemzeti keresztény életünknél magasabb kultúrájú életet hoznak létre – mutatott rá Orbán Viktor.

Mi nem akarunk arra az ösvényre lépni, ők pedig azt gondolják, hogy nem adják meg nekünk azt a lehetőséget, hogy a saját szokásunk, hagyományunk szerint rendezzük be az országot. Szerintük Európának mindenhol egyformának kell lennie. Ez a vita tárgya – mondta a miniszterelnök.

„Arra kell felkészülni, hogy a magyar miniszterelnöknek még egy évtizeden keresztül folyamatosan vívnia kell ezeket a csatákat. Csak olyan nemzeti kormánynak és miniszterelnöknek szabadna az ország élén állni, aki érti ezt az összefüggést, látja ezt a csatát és képes kiállni Magyarországért” – hívta fel a figyelmet a miniszterelnök.

A fotó illusztráció ( Fotó: MTI/Mohai Balázs)

A nyaralásunk súlypontja maradjon Magyarországon

Ha nem teszünk semmit, be fogják hurcolni sőt, mi fogjuk behurcolni a vírust. Ezért a határokon egyszerű, egyértelmű, pontos szabályok kellenek, amiket betartanak a magyarok, a külföldiek és mindenki” – mondta a járványhelyzettel kapcsolatban Orbán Viktor.

Ha nem figyelünk, ha nem tartjuk be a szabályokat, akkor könnyedén bajt okozhatunk magunknak és az országnak is – hívta fel a figyelmet.

Senkit nem beszélek le a külföldi nyaralásról, hiszen muszáj látni a tengert, de mégis, azt mondom, több Balaton, kevesebb Adria, és legalább a nyaralásunk súlypontja maradjon Magyarországon” – fogalmazott a miniszterelnök.

Nem élhetnek rettegésben a tanárnők és tanítónők

Vannak az országnak olyan részei, ahol úgy elvadultak a dolgok, és az emberi érintkezés olyan alapvető szabályait is figyelmen kívül hagyják, hogy nem garantálható az, hogy megadják a tiszteletet a tanárnak.” A mi gyerekeink érdekében dolgoznak a tanárok, „ezt sajnos sokszor a szülők sem értik, és van, ahol éppen ők jelentik problémát, betörnek az iskolába és ott hangoskodnak” – mondta az iskolaőrség intézményének bevezetésével kapcsolatban Orbán Viktor.

Valóban kiszolgáltatott helyzetben érzik magukat a tanárnők és tanítónők, ez pedig elfogadhatatlan. Nem vagyok hajlandó eltűrni azt, hogy a gyerekek boldogabb élete érdekében munkát végző tanárnők rettegjenek és féljenek. Ez lelkileg és erkölcsileg elfogadhatatlan állapot

 

– állapította meg Orbán Viktor.

Ma vannak olyan helyek, ahol a szülők azt gondolják, hogy csapatostul be lehet menni az iskolába és fenyegetni lehet tanárokat.”

Tudtam, hogy hatalmas vita lesz, mert a liberális értelmiségiek nem rendőrt, hanem pszichológust, meg őszinte párbeszédet akarnak. Ezekre szükség is van, de van egy pont, ahol már rendet kell teremteni, az a legfontosabb” – mutatott rá Orbán Viktor.

Szabadság van, demokrácia van, mindenről lehet beszélni, de van egy határ, mert az iskola nem egy klubtalálkozó, hanem egy oktatási intézmény, munkahely,

nemcsak a viselkedni nem tudó diáknak, hanem a padtársának is”. Az iskolai helyzetet összegezve úgy fogalmazott: „nem lesz Amerika ebből a szempontból Magyarország.”

A baloldalra nem lehet számítani, ha baj van

A miniszterelnök a nemzeti konzultációt illetően közölte, hogy a baloldalra nem lehet számítani, ha baj van. „Akkor se, ha pénzügyi, migrációs vagy járványügyi baj van. Fölfoghatatlan számomra, miért nem tudnak felülemelkedni hatalmi törekvéseiken.

Az összefogás erkölcsi kötelessége a pártoknak, de a baloldal ennek nem tesz eleget és meg akarja akadályozni azt is, hogy az emberek maguk mondhassák el a véleményüket a védekezésről – közölte.

A konzultációra szükség van, mert lehet második hulláma a járványnak, és fontos, hogy az emberek elmondják, mely intézkedéseket tartanak fontosnak – mondta Orbán Viktor.


Itt hallgathatja vissza Orbán Viktor rádióinterjúját

 

A címlapfotó illusztráció.