×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Az MSZP újra pártüdülő-paradicsomot és NDK-s nudit csinálna a Balatonból

 

A természetes tavakkal, köztük a Balatonnal összefüggésben kezdeményez népszavazást az MSZP három kérdésben – jelentette be az ellenzéki párt országos választmányának elnöke csütörtökön Fonyódon. A felvetések mind visszavetnék a Balaton piaci alapú fejlesztését, a korszerű pihenő és üdülőövezetek létrehozását. Kemény és veszélyes dolog a nosztalgia, mert az MSZP választmányának többsége még akkor volt fiatal és tettrekész, amikor a Balaton csak SZOT-üdülőkből és NDK-s nudikból állt. Az életérzés pedig annyi volt, amit megidéz az ismert dalrészlet: "húsz forint a meleg lángos, éljen soká Kádár János".

Kunhalmi Ágnes ismertette kérdéseiket: egyetért-e ön azzal, hogy a természetes tavak melletti, köztulajdonban álló strandokra történő belépésért ne kelljen belépődíjat fizetni?  Egyetért-e ön azzal, hogy az Országgyűlés a természetes tavak melletti köztulajdonban álló strandokra a 2020. augusztus 1-jén fennálló állapothoz képest építési és változtatási tilalmat rendeljen el? Egyetért-e ön azzal, hogy az Országgyűlés a természetes tavak melletti köztulajdonban álló strandokra elidegenítési és változtatási tilalmat rendeljen el? – hangzik a másik két kérdés.

Hozzátette: ha a Balaton-parti települések önkormányzatait kár éri, akkor a mindenkori kormánynak a kieső pénzeket a költségvetésből kell pótolnia.

Kitért arra, hogy az MSZP néhány hete aláírásgyűjtésbe is kezdett, hogy felhívja a figyelmet a Balatonnal kapcsolatos problémákra.

A cél az, hogy a vitorláskikötők maradjanak köztulajdonban, és a szabadstrandok is maradjanak meg – közölte. Eszik Bence, a választmány elnökhelyettese elmondta, egy hete járják a Balatont, aláírásgyűjtésük az északi parton folytatódik.

A vezető képen Kádár János látható a '70-es években, balatoni nyaralóvillájában. Forrás: Facebook