×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Csaknem ezren fertőződtek meg idősotthonokban, Magyarországon

 

Magyarországon a koronavírus-járvány megjelenése óta 33 idősotthonban azonosítottak koronavírus-fertőzötteket. Száznegyven gondozott hunyt el vírusfertőzésben, és csaknem ezren megfertőződtek – olvasható a Koronavírus.gov.hu-n.

Azt írták: Magyarországon a koronavírus-járvány megjelenése óta 33 idősotthonban – 13 budapesti és 20 vidéki intézményben – azonosítottak koronavírus-fertőzötteket.

A vírus magyarországi megjelenése óta 921 lakónál és 137 dolgozónál mutatták ki a koronavírust, 702-en már meggyógyultak.

A fővárosban 13 idősotthonban jelent meg a fertőzés, ebből nyolc a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában működik, a többi civil vagy egyházi fenntartású. Az elhunytak háromnegyede a fővárosi fenntartásúakból került ki. A legfertőzöttebb idősotthon továbbra is a Pesti úti, ahol már 55-en haltak meg, 312 lakónál és 26 dolgozónál igazolták a koronavírus-fertőzést, és 267-en már meggyógyultak – a hétfő délutáni Koronavírus.gov.hu-n közzétett adatok szerint.

Az operatív törzs és a járványügyi hatóság a járványügyi készültség alatt is fokozott figyelemmel kíséri az idősotthonokat, az eddigi adatok kedvezőek, stagnál a fertőzések száma – írták. Ha bármely idősotthonban ismét csoportos fertőzés ütné fel a fejét, a járványügyi bevetési egység azonnal megteszi a szükséges intézkedéseket – szögezték le.

A címlapfotó illusztráció.