Sikeres női vállalkozásokat, női vezetőket díjaztak

 

Átadták az idei legsikeresebb női vállalkozás pályázat díjait, a felhívásra nyolc pályamunka érkezett - közölték a kiírók, a SEED Alapítvány és a PWA – Sikeres Nők Egyesülete az MTI-vel.

Az áprilisban kiírt pályázaton 2020 legsikeresebb vállalkozónőjét, női vezetőjét és a leginspirálóbb női vállalkozói sikertörténetet keresték.

A tájékoztatás szerint 2020 legsikeresebb női vállalkozója, vállalkozása kategóriában az elismerést Lopes-Szabó Zsuzsanna, a Györgytea Kft. vezetője kapta, aki édesapjával, a bükki füvesemberrel, Szabó Gyuri bácsival alapította a cégét 2004-ben.


Hermann Zsuzsanna, a Trade Magazin ügyvezető-főszerkesztője lett 2020 legsikeresebb női vezetője.

Közönségszavazatok alapján 2020 leginspirálóbb sikertörténete díjban részesült Dohos Ágnes, az IT megoldásokat szállító IDBC cégcsoport ügyvezető partnere.

A járványhelyzet miatt kialakult krízisre tekintettel a zsűri különdíjat adott annak a vállalkozónőnek, aki a grémium megítélése szerint a leghatékonyabban, a legkörültekintőbben és legsokoldalúbban kezelte a nehéz helyzetet. Ezt a díjat Fábián Nóra, az Optikalász Optika tulajdonos-ügyvezetője vehette át.

A SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítványt 1990 elején hozták létre vállalkozói érdekképviseletek, felsőoktatási intézmények, pénzintézetek és minisztériumok, küldetése a magyarországi vállalkozói kultúra fejlesztése, a vállalkozók szakmai ismereteinek bővítése, a kisvállalkozások versenyképességének növelése, ezáltal a fenntartható gazdasági fejlődés előmozdítása, a tudatos és hatékony vállalkozói magatartás népszerűsítése és fejlesztése.

A PWA segíti a különböző hivatásban dolgozó nők előmenetelét munka-élet stratégiák, erőforrás menedzsment, képességfejlesztés és kapcsolatépítési lehetőségeken keresztül.