×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Németh Károly: A Hírklikk csúsztat

 

A közmédiának vasárnap még a Hírklikkről állította Németh Károly, hogy csúsztat, hétfőn pedig már a közmédiáról mondta a Hírklikknek, hogy kompromittál. Egyre szövevényesebb, hogy a koronavírustesztelő géppel többeket is megkereső férfi mikor, kinek és mit mond. A Hírklikk egyébként korábban az elsők között közölte a baloldali álmentős kamuvideót – derült ki az M1 Híradójában.

El fogom intézni a Hírklikkel” – ezt válaszolta vasárnap a közmédiának Németh Károly, miután hírhamisítással vádolta a portált.

Legújabb Hírklikknek adott nyilatkozatában azonban már arról beszélt, hogy a közmédia célja a portál kompromittálása volt. A Hírklikk szerzője pedig az elfogulatlanság teljes hiányával már a bevezetőben kétségbe vonja az M1 szakmaiságát.


Németh Károly a Hírklikkes interjúban viszont azt állította, hogy ezt a gépet regisztrálják Magyarországon.

Sajnálatos, hogy így jelent meg a riportban, én nem mondtam, hogy már regisztálva van, hanem hogy folyamatban van a regisztráció. Tehát ezt némi csúsztatásnak lehet felfogni” – mondta.

Egy másik vitás részlet, hogy kik ismerték meg a Németh Károly birtokában lévő koronavírusteszt-gépet,

és hogy kik milyen véleménnyel voltak róla. A Hírklikk első cikkében azt írta: a műszert a legismertebb hazai szaktekintélyek és a téma professzorai valamennyien dicsérték.

Németh Károly azonban az M1 riporterének mást mondott.

Ez a teszt akkor sem szolgáltatna megbízható információt, ha a versenytársak közül kiemelkedő szenzitivitása, specifikációja és diagnosztikai értéke lenne ”– mondta.

Németh Károly elmondása szerint az eredeti cikk megjelenésekor szembesült a csúsztatásokkal.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy ki nem mondott igazat,

a Hírklikk vagy Németh Károly. Az eset kapcsán azonban az a legmegdöbbentőbb, hogy egy baloldali médium ismét forráskritika nélkül, igaz és kész tényként tálalt ellenőrizetlen – a kormány tevékenységét bíráló – információkat.