×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ötvenezer fölé nőtt a bölcsődei férőhelyek száma

 

Már több mint 51 ezer bölcsődés korú gyermek ellátása biztosított az ország 740 településén – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának bölcsődei ügyek koordinációjáért felelős miniszteri biztosa péntek reggel az M1 Ma reggel műsorában.

Kovácsné Bárány Ildikó közölte: 2010-ben még csak 326 ilyen település volt, de 2017-hez képest is 200-zal több településen érhető el valamilyen bölcsődei szolgáltatás. Ráadásul a férőhelyek száma is ötezerrel bővült az elmúlt három évben.


A cél az 0 fűzte hozzá a miniszteri biztos –, hogy 2022-re 70 ezer bölcsődei férőhely legyen az országban, ezért jelentős fejlesztéseket fognak végrehajtani.

Kitért arra is, az eddigi fejlesztések az ország minden megyéjét érintették, s az elmúlt pár évben több, mint 120 milliárd forintot költöttek erre a célra.

„Soha ennyi fejlesztési forrás a bölcsődei területen nem volt, mint jelenleg, illetve az elmúlt pár évben” – hangsúlyozta Kovácsné Bárány Ildikó, hozzátéve, hogy négyszer akkora támogatást kapnak a bölcsődék fenntartói, mint 2010-ben.