×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Heti elemzéseket és riasztási információkat tesz közzé új online felületén a NAK

 

Heti elemzéseket és riasztási információkat tesz közzé új online felületén a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) – mondta Kocsis Áron, a NAK jégkármérséklő rendszerének üzemeltetési vezetője csütörtökön az M1-en.


Hozzátette: a felületen közölt elemzésekben az elmúlt hét meteorológiai eseményeit foglalják össze, heves zivatarok esetén pedig napi figyelmeztetéssel is jelentkeznek az oldalon.

A felületen több térkép is látható lesz, az egyik a betöltéskor érvényes riasztásokat mutatja, egy másik pedig az Országos Meteorológiai Szolgálat következő hét órára érvényes riasztásait összesíti. A felület hasznos információkkal szolgál majd a jégkármérséklő rendszer üzemeltetőinek is – fűzte hozzá.

Az országos lefedettséget nyújtó, 986 talajgenerátorból álló jégkármérséklő rendszer garantálja a lehulló jégszemcsék méretének csökkentését – mondta a rendszer üzemeltetési vezetője.

Hangsúlyozta: a jégkármérséklő rendszer kiépítésének költségei bőven megtérültek a rendszer kétéves üzemeltetése alatt.  A jégkárok felére csökkentek, amely több tízmilliárd forint megtakarítást jelent az országnak – ismertette Kocsis Áron.

A címlapfotó illusztráció.