×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Köszönetkoncertet adtak a Nemzeti Filharmonikusok a népegészségügyi központban

 

A Nemzeti Filharmonikusok muzsikusai adtak Köszönetkoncertet a magyar egészségügy napja alkalmából kedden a Nemzeti Népegészségügyi Központban Budapesten.

Idén egy különleges időszak lezárásaként ünnepeljük az egészségügyben dolgozókat a Semmelweis-nap alkalmából – mondta Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára a koncertet megelőző beszédében.

Kiemelte, hogy Magyarország győzött a járvány felett, és ebben az egészségügyi dolgozóknak van elsődleges szerepe. Hozzátette: szép hagyomány ilyenkor megállni egy pillanatra, és köszönetet mondani nekik, ezt teszik a kultúra képviselői is.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy a Semmelweis-napot 28 éve ünneplik július 1-jén.

Úgy fogalmazott, hogy az egészségügyi és rendvédelmi dolgozók mellett a kulturális élet szereplői is kivették a részüket abból, hogy az ország lakossága a lehető legjobb lélekkel tudta átvészelni a koronavírus-járvány időszakát és fegyelemmel követte az utasításokat.

A kulturális élet szereplőinek a legfontosabb feladata az egymásra odafigyelés üzenetének közvetítése – hangsúlyozta.

A magyar egészségügy napja alkalmából kedden Budapest mellett több városban is tartottak Köszönetkoncerteket, amelyek a Térzene Program keretében valósultak meg. A program a klasszikus zene népszerűsítésére, 2019. október 1-jén, a zene világnapján indult el.

A címlapfotó illusztráció.