×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A vihar okozta áramkimaradás miatt szennyvízelvezetési gondokkal küszködnek Debrecenben

 

A vihar okozta áramkimaradás miatt gond van a szennyvíz elvezetésével Debrecenben, ezért a vízszolgáltató vállalat vezérigazgatója arra kéri a lakosságot, hogy csak a legszükségesebb esetben használjon vizet.

Cikkünk frissült.

Ányos József, a Debreceni Vízmű vezérigazgatója kedden az MTI-nek nyilatkozva emlékeztetett: a hétfő esti vihar Debrecen és Létavértes térségében mintegy 65 ezer fogyasztási helyen okozott áramkimaradást. Kedd reggel még 25 ezer fogyasztási helyen volt áramszünet, ami a vízszolgáltatásban komoly nehézséget okoz – mondta.

Hozzátette: a vízellátásban nincs zavar, a telepek folyamatosan dolgoznak, de a 65 városi szennyvízátemelő közül 15-nél még mindig szünetel az áramellátás. Áramot átmenetileg aggregátor használatával próbálnak fejleszteni.

A fogyasztókat ezért arra kérik, hogy vizet csak korlátozottan használjanak – mondta a vezérigazgató, hozzáfűzve, hogy várhatóan kedd estére áll helyre az áramszolgáltatás.

Folyamatosan dolgoznak a debreceni áramkimaradás helyreállításán

Az E.ON szakemberei a hétfő esti óráktól folyamatosan dolgoznak a debreceni áramkimaradás helyreállításán – közölte a cég szóvivője kedd délután az MTI tudósítójával.

Losonczi Gergely Debrecen határában egy megrongálódott vezetéktartó oszlop mellett emlékeztetett rá, hogy a hétfő esti viharos szél egy csaknem egy méter átmérőjű fát rádöntött a vezetékekre, bár azok nem szakadtak el, a tartóoszlop meghajlott, jelentősen megrongálódott.

A károsodás miatt mintegy 65 ezer fogyasztó maradt áram nélkül hétfő este, a szakemberek egész éjjel dolgoztak, az áramot a hálózat más részeiről átterelték, így kedd reggelre mintegy 40 ezer fogyasztót vissza tudtak kapcsolni az áramellátásba. Kedden a folyamatos munka eredményeként újabb fogyasztókat kapcsoltak be. Délután még néhány ezer fogyasztónál van áramkimaradás, elsősorban Debrecen keleti és déli területein – mondta a szóvivő.

Losonczi Gergely hozzátette: jelenleg ideiglenes oszlopot építenek a megrongálódott mellett, arra húzzák át a vezetékeket. Amíg véglegesen meg nem javítják a régi oszlopot, ezek a vezetékek juttatják majd el az áramot a fogyasztókhoz, várhatóan kedd este már mindenkihez.

A címlapfotó illusztráció.