×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Az elmúlt egy hétben több mint 600 migránssal szemben intézkedtek

 

Csak a hétvégén 229 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn.

Tompánál a rendőrök 2020. június 26-án 8 óra 5 perckor egy belépő kamion átvizsgálása során a jármű rakterében megbújva öt külföldit találtak. A magukat afgán és iráni állampolgárnak valló férfiak jogellenesen próbáltak meg bejutni Magyarország területére (Fotó: police.hu)

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 102, szombaton 81, vasárnap 41 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron az egyenruhások. A román és horvát határszakaszon öt migránst fogtak el.

Az elmúlt héten az ország területén 624 migránst tartóztattak föl, és kísértek vissza az egyenruhások. A megelőző héten – június 15-től 21-ig – ez a szám 606 volt. A román és horvát határszakaszon 27 migránst fogtak el az elmúlt héten. Embercsempészés miatt 12 gyanúsított ellen indult eljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből.