×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A jövő évi költségvetésről dönt jövő héten a parlament

 

Négy napot ülésezik az Országgyűlés a jövő héten, a képviselők pénteken fogadhatják el a kormány 2021-es költségvetésről szóló javaslatát.

A házelnök napirendi javaslata alapján a parlamenti munka hétfőn 12 órakor a közelmúltban 101. életévében elhunyt Bálint György volt SZDSZ-es képviselőre, kertészmérnökre, valamint a kuláküldözések idején tönkretett magyar gazdákra történő emlékezéssel kezdődik.

A kép illusztráció (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A napirend előtti felszólalásokat követően két órában hangozhatnak el azonnali kérdések, az interpellációkra egy óra, a kérdésekre pedig 30 perc áll rendelkezésre.

A képviselők ezt követően döntenek a jövő évi büdzséhez benyújtott módosító javaslatokról, majd az Országgyűlés alelnökévé választhatják a jobbikos Brenner Kolomant, aki az ellenzéki frakcióból kilépett Sneider Tamást válthatja a házvezetésben. Az ülésen a szocialista Bangóné Borbély Ildikó mentelmi ügyében is határoznak.

Szerdán és csütörtökön a pénteken elfogadni tervezett javaslatok bizottsági jelentéseiről tárgyalnak.

A Ház pénteken huszonnégy javaslatról szavaz. A 2021-es költségvetés elfogadása mellett dönthetnek egyes egyszer használatos műanyagok forgalomba hozatalának betiltásáról, az iskolaőrség bevezetéséről és a tizenharmadik havi nyugdíj visszaépítésével összefüggő módosításokról is.

A címlapfotó illusztráció.