×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A hajdúnánási MotoGP-pálya a Hungaroringhez mérhető turistaszenzáció lesz

 

Korszerű, sokfunkciós és gazdaságosan üzemeltethető lesz az a versenypálya, amely Hajdúnánás határában épül. A pálya alkalmas lesz a Forma–1 motoros megfelelője, a világ első számú gyorsaságimotoros versenysorozata, vagyis a MotoGP befogadására is. Az első futamot 2023-ban rendezik meg. A 65 milliárd forintos beruházás a sportvilág középpontjába helyezheti Magyarországot és a kelet-magyarországi térséget is.

A leendő MotoGP-pálya helyszíne Hajdúnánás határában (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A magyar kormány korszerű, multifunkciós, gazdaságosan üzemeltethető versenypályát épít Hajdúnánás külterületén, amely alkalmas lesz egyebek mellett a Forma–1 motoros megfelelője, a világ első számú gyorsaságimotoros versenysorozata, a MotoGP futamainak befogadására is.


A beruházás, amely a pályaépítés mellett kiterjed a kiszolgáló létesítmények, tréningközpont, konferencia-központ, szálloda építésére is, 65 milliárd forintba kerül. A MotoGP jogtulajdonosával, a Dorna Sportsszal kötött megállapodás nyolc évre szól, az első versenyt 2023-ban rendezik meg a kelet-magyarországi pályán.

Kósa Lajos országgyűlési képviselő az M1-en elmondta, a leendő MotoGP-pálya Hajdúnánás határában, a Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza háromszög súlypontjában helyezkedik majd el, és jelentős mértékben hozzájárul a térség gazdasági, turisztikai fejlődéséhez.

Kósa Lajos meggyőződése szerint a nagyvárosi közlekedés problémáira a kétkerekű közlekedés lehet a megoldás, a MotoGP-pálya mellett kialakításra kerülő tréningközpont pedig ebben is segíthet.

Az építkezéssel Kelet-Magyarország felkerül a világtérképre, a beruházás az egész ország számára marketing- és turisztikai érték – fűzte hozzá Kósa Lajos. Kiemelte, a beruházást olyan gazdasági nagyhatalmakkal szemben sikerült Magyarországnak megnyerni, mint India, Indonézia, Kína és Finnország.

A címlapfotó illusztráció.