×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán Viktor: Szerbia Közép-Európával együtt nyertese lehet a következő évtizednek

 

A miniszterelnök biztosította a szerb elnököt, hogy Magyarország kormánya továbbra is elkötelezett a kétoldalú kapcsolatok fejlesztése és a stratégiai partnerség elmélyítése mellett.

Orbán Viktor miniszterelnök levélben gratulált Aleksandar Vucic szerb elnöknek a Szerb Haladó Párt parlamenti, tartományi és helyi önkormányzati választásokon elért történelmi sikeréhez – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfőn.

„Az elmúlt években Szerbia az Ön bátor vezetésével bebizonyította, hogy nem csupán képes megbirkózni az előtte álló kihívásokkal, de készen áll arra, hogy Közép-Európa országaival együtt nyertese legyen az előttünk álló évtizednek. Meggyőződésem hogy az Önök sikeres kormányzása minden alapot megteremtett ahhoz, hogy

Szerbia a négyéves parlamenti ciklus végére az Európai Unió teljes jogú tagjává váljon”

– fogalmazott Orbán Viktor.

A magyar miniszterelnök biztosította Vucicot, hogy Magyarország kormánya továbbra is elkötelezett a kétoldalú kapcsolatok fejlesztése és a stratégiai partnerség elmélyítése mellett, melynek szellemében a szerb kormány megalakulását követően készen állnak a hatodik magyar–szerb kormányzati csúcstalálkozó megrendezésére.

Orbán Viktor: A vajdasági magyarok megmutatták, hisznek az összefogás erejében

A Vajdasági Magyar Szövetség elnökének, Pásztor Istvánnak írt levelében a szerbiai magyar közösség választási sikerét méltatta Orbán Viktor miniszterelnök.

Orbán Viktor úgy fogalmazott: nagy örömmel értesült arról, hogy a vajdasági magyarok a vasárnapi parlamenti választáson újra megmutatták, hisznek az összefogás erejében, és nem félnek saját kezükbe venni a sorsukat. Hozzátette: ha a reménykeltő előrejelzések beigazolódnak, mostantól kétszer annyi magyar képviselő lehet a szerb parlamentben,

tartományi szinten a Vajdasági Magyar Szövetség lett a harmadik legerősebb párt, és jó néhány, nemzetünk számára kiemelten fontos település élére kerülhet magyar polgármester.

Orbán Viktor szerint aligha kétséges, hogy ez az eredmény az egész nemzetnek szóló üzenet is, amelynek értékét tovább növeli, hogy ezt a sikert az elmúlt évek kemény és kitartó munkája alapozta meg.

A címlapfotó illusztráció.