×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Karácsony: megengedhetetlen, hogy a budapesti Fidesz háborús pusztítással viccelődik

 

Megengedhetetlennek nevezte a főpolgármester szerdán, hogy a fővárosi Fidesz a háborús pusztítással és a nyilasterrorral viccelődik. Karácsony Gergely a Fidesz Budapest Facebook-oldalán megjelent fényképre reagált, amelyen az  arcát a második világháborúban felrobbantott Lánchíd közelében álló Szálasi Ferenc nyilas vezető fejére retusálták. A fővárosi Fidesz a tartalmat törölte, egyúttal visszautasította Karácsony Gergely szavait.

Karácsony Gergely Facebook-oldalán azt írta, hogy a budapesti Fidesz szerint belefér, ha egy emberek ezreinek meggyilkolását és emberek millióinak szenvedését szimbolizáló fotót használnak fel a politikai ellenfelet lejáratni akaró kommunikációban.

„Szerintem ez megengedhetetlen. Nem magam miatt, hanem ennek az országnak, ennek a városnak a múltja, jelene és a jövője miatt is. Ez nem politika, ez nem vita, ez aljas és ostoba, az a bizonyos szottyos gyűlölet, aminek nincs helye Budapesten, nincs helye az országban, nincs helye semmiféle politikai vitában” – fogalmazott.

A főpolgármester megjegyezte azt is, hogy a fénykép hátterében látható felrobbantott Lánchidat a teljes pusztulásból két év alatt építették újjá 1947 és 1949 között. A Fidesznek kilenc év sem volt elég a híd felújítására. Ezért fogjuk mi felújítani – írta Karácsony Gergely.

A főpolgármester reagálását követően a Fidesz Budapest Facebook-oldalon azt írták: visszautasítják Karácsony Gergely „rágalmait”, és kikérik maguknak „minden aljas csúsztatását”.

„Egy interneten terjedő mémet vettünk át, amelyen az látható, hogy a Lánchíd romjainál Karácsony Gergely még mindig azon elmélkedik, hol lehetne biciklisávot kialakítani. Szerkesztőnk nem vette észre a Szálasi Ferencet ábrázoló fényképpel való egyezést, de egy normális ember nem is Szálasi képpel ébred reggelente. A tartalmat azonnal töröltük, amint jelezték felénk a tévedést” – fogalmaztak.

Azt írták, hogy Karácsony Gergely „az újabb műbalhéval csak el akarja terelni a figyelmet arról”, hogy nyolc hónapja nem történt előrelépés a Lánchíd felújításával kapcsolatban. „Kizárólag pártpolitikai csatározással foglalkozik, a felelősséget pedig folyamatosan másra hárítja. Ha pedig nincsenek érvei a tehetetlenségre, akkor lenyilasozza az ellenfeleit. Régi, bevált bolsevista módszer” – áll a bejegyzésben.

A címlapfotó illusztráció.