×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

113 külhoni intézmény nyert könyv– és fejlesztő játékcsomagot

 

Lezárult a külhoni magyar óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló Miénk a város! online játék, megvannak az idei nyertesek, 113 külhoni intézmény nyert könyv- és fejlesztő játékcsomagot, úgynevezett Csodasarkot – közölte Facebook-oldalán közzétett videójában Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

A nemzetpolitikai államtitkárság közleményében idézte Potápi Árpád Jánost, aki elmondta:

az idei játékban rekordszámú versenyző, 2500 külhoni gyerek vett részt, nyolc héten át 60 ezer feladatot oldottak meg.

Kiemelte: az aktív részvételért nemcsak a gyerekeket, de a szülőket, családtagokat is köszönet illeti, akik végig segítették a gyerekeket.

Potápi Árpád János ismertette: a játék eredményeként 113 külhoni oktatási intézmény – 62 erdélyi, 22 felvidéki, 22 vajdasági és 7 kárpátaljai intézmény – tanulói nyertek 100 ezer forint Csodasarkot saját közösségüknek.

Hozzátette:

a 113 nyertes intézmény mellett további 500 gyerek értékes könyvjutalomban részesül,

a nyereményeket az új tanév elején adják át. Az államtitkár minden játékosnak és résztvevőnek gratulált. A nyertesek teljes listája elérhető a www.kulhonimagyarok.hu oldalon.

A nemzetpolitikai államtitkárság nyolcadik éve hirdeti meg a külhoni magyar 6-10 éveseknek szóló Miénk a város! játékot, idén a szokásos őszi kezdés helyett már tavasszal elindult a vetélkedő, amely a megszokott 4 hét helyett 8 héten át tartott. A játék indításának őszről tavaszra átütemezésével az volt a cél, hogy az államtitkárság segítséget nyújtson a külhoni területeken a járványhelyzet miatt otthonaikban tartózkodó kisgyerekes családoknak, akik a játékon keresztül tartalmas időt tölthettek együtt.

A címlapfotó illusztráció.