×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Videó: Az Európai Unió egyik alapvető célja a V4-ek megosztása

 

Az Európai Unió a koronavírus-járvány idején rosszul vizsgázott, hiszen sikeres uniós megoldás nem született sem a járvány megfékezésére, sem a gazdaság megvédésére. Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő szerint ugyanez volt igaz a 2008-as pénzügyi válság idején, illetve a migránsválságkor is. Azt is elmondta, az unió egyik alapvető célja a visegrádi négyek megosztása.

Nógrádi György az M1 Ma reggel című műsorában szombaton kifejtette, az unió egyik alapvető célja a visegrádi négyek megosztása, hogy ne legyen egy olyan sikeres V4 szövetség, amely szembe tud szállni a francia politikával, ne legyen egy olyan sikeres szövetség, amely azt tudja mondani, hogy az Olaszországnak adott pénz gyakorlatilag egy feneketlen hordó, a Görögországnak juttatott pénz pedig nem hozott túl sok sikert.

Tehát nyilvánvaló, hogy a nyugat-európai országok attól félnek, hogy a V4-ek egy sokkal sikeresebb szövetséggé, együttműködéssé válnak, mint az Európai Unió. Ezt arra is alapozzák, hogy a sikeres visegrádi négyek adott esetben könnyedén tudják integrálni a balkáni országokat, így egy közel tíz országos szövetség alakulhat ki, amely komoly vetélytársa lehet majd az uniónak.