Korózs-videó: nem kér bocsánatot a botrányos felvétel főszereplője

 

Továbbra sem derült ki a baloldali videóbotrány főszereplőjéről, hogy hol dolgozott eddig, illetve mikor és hol szerezte a végzettségét. A Korózs Lajos szocialista képviselő által készített korábbi interjút a botrány miatt már törölték a politikus oldaláról.

A videót még vasárnap töltötte fel Korózs Lajos a közösségi oldalára, a botrány kirobbanása után azonban törölte. Kiderült ugyanis, hogy Németh Athina több állítását sem bizonyította, például azt sem, hogy 43 éve dolgozik mentősként – hangzott el az M1 Híradójában.


Az általa elmondottak ugyanakkor nem voltak újak, Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke már áprilisban terjesztette azokat a parlamentben, amikor úgy nyilatkozott: „Az egyiküknek friss és nyílt hasi sebe volt, elbocsátották a kórházból, többen rákos betegek voltak, akiknek nem jutott otthon sem gyógyszer, sem infúzió, sem fájdalomcsillapító.”

Német Athina szerint az MSZP kereste meg őt, és nem kér bocsánatot

Napi 8500 forintért vállalja az ingyen házi ápolást Németh Athina – írta a Pesti Srácok, a portálnak egy egészségügyi dolgozó nyilatkozott.

A baloldali videóbotrányban elhíresült nőről azt mondta: mindig másnak adja ki magát.

Közösségi csoportokban korábban hol orvosnak, hol gyógytornásznak vallotta magát, de áprilisban a Klubrádiónak éppen ápolói szerepben adott interjút. A lapnak az egészségügyi dolgozó arról is beszélt: Németh Athina azzal, hogy szakembernek adja ki magát, emberéleteket veszélyeztet.

Nem árulja el, hol szerezte egészségügyi képesítését, mert olyan idegállapotban van, hogy nem emlékszik a főiskola nevére – mondta legutóbbi nyilatkozatában Németh Athina. Arról is beszélt: két napja azért nem dolgozik, mert most tudta meg, hogy nem volt bejelentve.

Azt is állította, hogy az MSZP kereste meg őt, és nem kér bocsánatot.

Az Országos Mentőszolgálat szerint megdöbbentő, ami történt

Elfogadhatatlan az ügy. A mentőszolgálat székháza elé kiállva valótlanságokat állítani nem érzékenység, hanem felelősség kérdése – mondta Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója a Mandiner.hu-nak. Csató Gábor hozzátette: megdöbbentő, hogy Korózs Lajos az elhangzottak valóságtartalmának ellenőrzése nélkül felkarolta az ügyet, pedig ha a baloldali politikus beszélgetett Németh Athinával, akkor kiderülhetett volna, hogy a nőnek semmi köze a mentőszolgálathoz.

Kásler: A betegek félelmeivel visszaélni rendkívül súlyos szellemi hátteret feltételez

Szánalom, ami történt – így reagált az ügyre az emberi erőforrások minisztere. Kásler Miklós kiemelte: az ellenzék az ő személyét már két éve támadja, de a járvány megjelenésével ez még markánsabbá vált.

„A betegek félelmeivel visszaélni rendkívül súlyos szellemi hátteret feltételez,

és amikor ez egy mértéken túlment, és nem személy szerint csak engem támadtak, addig én csendben voltam, nem nyilatkoztam, most viszont igen, mert ez elfogadhatatlan és tűrhetetlen” – mondta az emberi erőforrások minisztere.

Ellenőrizetlen hírre alapoztak kampányt a baloldalon

A baloldalnak még csak eszébe sem jutott, hogy utánajárjon a történetnek, a tényeknek, ellenőrizhetetlen hírre alapoztak – mondta Galló Béla politológus a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

„Egy fake newsra alapoztak egy olyan típusú kampányt a parlamentben és a parlamenten kívül is, amiről nagyon könnyű volt kideríteni, hiszen csak át kellett nézni bizonyos személyzeti listákat, hogy álhír. Ez a probléma, az a szegénységi bizonyítvány csimborasszója, hogy még arra sem jut idő, vagy az sem jut eszükbe, hogy egy hírt ellenőrizzenek” – fogalmazott a 21. Század Intézet főmunkatársa.

A baloldal videóbotrányával kapcsolatban Galló Béla hozzátette: ez várhatóan a szavazóikat is elbizonytalanítja.

Az ügyben egyébként feljelentést tett a héten az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Nemzeti Nyomozó Iroda pedig rémhírterjesztés miatt eljárást indított, egyelőre ismeretlen tettes ellen.

A címlapfotó illusztráció.