Videó: Egy év elteltével sincs felelőse a Hableány tragédiájának

 

Valamivel több mint egy éve, május 29-én süllyedt el a Hableány sétahajó a Dunában. Harminchárom dél-koreai turista volt a fedélzeten, és a kéttagú magyar személyzet. Hét turistát sikerült kimenteni, huszinhét áldozat holttestét megtalálták, egy dél-koreai utast továbbra is eltűntként tartanak nyilván. Több megemlékezést is tartottak a tragédia egy éves évfordulóján Budapesten, az egyiket a tragédia helyszínének közelében, a Margit-híd lábánál.


Borbély Zoltán közlekedési szakjogász felháborítónak és kegyeletsértőnek tartja, hogy a Hableány sétahajót felborító Viking Sigyn szállodahajó üzemeltetője senkinek semmilyen kártérítést nem folyósított egy év alatt.

A jogász szombaton az M1-en azt mondta, szerinte egyértelmű, kié a felelősség, és mindenki láthatta a felvételeket, hogy mi történt. Úgy vélte, a Viking Sigyn hajóskapitánya több hajózási szabályt megszegett, nem tartott biztonságos oldaltávolságot és megsértette az előzési szabályokat. Hozzátette: az eljárásba újabb hajózási szakértőket vonnak még be.