×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

A főpolgármester kezdeményezte a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa ülésének elhalasztását

 

Karácsony Gergely főpolgármester kezdeményezte a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa következő ülésének elhalasztását – közölte Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala pénteken.
A közlemény szerint Karácsony Gergely döntéséről személyesen tájékoztatta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert.

Azt írták: a főpolgármester a városvezetés lépését azzal indokolta, hogy a 2021-es költségvetés tervezete „olyan mértékű elvonással sújtaná” a települési, a kerületi önkormányzatokat és a fővárost, amely Budapest fejlesztésével, működésével kapcsolatban is bizonytalan helyzetet teremt.

„Először történik olyan, hogy Budapest nettó befizetőjévé válna az államnak, vagyis a fővárosnak járó támogatások összegét meghaladja a budapestieket sújtó elvonás” – olvasható a kommünikében.

A közlemény megfogalmazása szerint „ennek a tarthatatlan, a válságkezelést ellehetetlenítő helyzetnek” a feloldására a június 10-re szervezett, az önkormányzati szövetségek meghívásával tartandó belügyminiszteri egyeztetés adhat esélyt.

Így – folytatták – a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának következő ülésére a kormány szándékainak tisztázása, a költségvetésről szóló egyeztetések után kerülhet majd sor.

A címlapfotó illusztráció.