×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Klippremierrel kezdődik, koncertekkel folytatódik a Trianon 100

 

Az összetartozás napjának előestéjén, szerdán 20 órakor a Facebookon klippremier lesz: a Hazám, hazám – az összetartozás dala hangzik el több magyar művész közös előadásában, június 4-én a Yutube-on érhetők el az élő koncertek.

Online programmal emlékezik a magyarság a nemzeti összetartozás napjára, június 4-re – közölte Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerdán.

Mint írta, az összetartozás napjának előestéjén, szerdán 20 órakor a Facebookon klippremier lesz: a Hazám, hazám – az összetartozás dala hangzik el Bocskor Bíborka, Csík János, Dancs Annamari, Dér Heni, Ferenczi György, Földes Eszter, Majorosi Marianna, Makó Péter, Mező Misi, Miklósa Erika, Molnár Ferenc „Caramel”, Molnár Levente, Novák Péter, Nyerges Attila, Pál István „Szalonna”, Serbán Attila, Szarka Tamás, Szvorák Katalin, Takács Nikolas és Tátrai Tibor előadásában.

Június 4-én, csütörtökön a YouTube-on 8 és 10 óra között az alábbi programok tekinthetők meg: Dokumentumfilm a trianoni békediktátum aláírásáról a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvánnyal együttműködésben; Dokumentumfilm a Trianonnal kapcsolatos Új világ születik időszaki kiállításról a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvánnyal együttműködésben; Koltay Gábor: Trianon dokumentumfilm; Budai Cukrászda (1935) játékfilm; Erdély – Gyergyószentmiklós: Bagossy Brothers Company roadmovie-ja; Vajdaság – Rúzsa Magdi roadmovie-ja

Az érdeklődök 10 órakor bekapcsolódhatnak Balogh Gábor történész rendkívüli történelemórájába a békediktátum aláírásának történetéről és következményeiről.

Ezt követően, 12 és 16 óra között koncertek veszik át a főszerepet a YouTube lejátszási listáján és a művészek YouTube csatornáin – Facebook beharangozóval. Többek között Szvorák Kati, Caramel, Miklósa Erika, Novák Péter, Keresztes Ildikó, Dér Heni és Takács Nikolas fellépéseit követhetik az érdeklődők.

A program 16 óra 30 perckor Pál István „Szalonna”, majd Ákos, 18 órától a Ghymes együttes, 20 órától az Ismerős Arcok, 21 órától a Csík zenekar nemzeti összetartozás napjára készített koncertjével folytatódik, majd 22 órakor Tolcsvay László nemzeti összetartozás napjára készített dalával zárul.

A címlapfotó illusztráció.