×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Eső és napsütés váltják egymást

 

Pénteken a több-kevesebb napsütés mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és több helyen fordulhat elő zápor, zivatar – nagyobb eséllyel a késő délelőtti óráktól az esti órákig terjedő időszakban.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az északi szél napközben többfelé megerősödik, de zivatarok környezetében is lehetnek erős vagy viharos széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között valószínű. Késő estére 10 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Estére többnyire megszűnne a záporok, zivatarok, de változó mennyiségű felhőzetre számíthatunk. A Dunántúl egyes részein és az északkeleti megyékben néhol élénk marad az északi szél. A hőmérséklet hajnalban 5 és 13 fok között valószínű.

Szombaton gyakorta megnövekvő gomolyfelhőzet mellett több-kevesebb napsütés várható, elszórtan fordulhat elő záporeső, egy-egy zivatar. Az északnyugati, északi szél megélénkül, néhol meg is erősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 22 fok között valószínű.

A címlapfotó illusztráció.