×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Segít az ország

 

Országszerte folytatódtak a jótékonysági akciók, több helyen tartós élelmiszercsomaggal segítették a rászorulókat a segélyszervezetek. Mindemellett az egészségügyi dolgozók közül ezer olyan szülő kapott táblagépet, akiknek a gyermekük távoktatása gondot okozott – közölte az M1 Híradója.

Liszt, rizs, lencse és konzerv is volt abban a szatyorban, amit Máté Julianna kapott a Debreceni Család- és Jóléti Központban.

Az ötgyermekes anyuka örült a tartós élelmiszereknek, a gyerekek társasjátékot is kaptak.

„Ebben a helyzetben elég nehéz őket tényleg lefoglalni, mivel mi a családok átmeneti otthonában vagyunk, és bár van egy kis udvar, ahová ki tudnak menni játszani, de azért nyilván emellett a digitális tanulás mellett elég nehéz. Örültünk, amikor mondták, hogy kapunk egy kis társasjátékot” – mondta Máté Julianna.

Debrecenben a rászoruló családoknak több szervezet összefogásával 250 csomagot osztottak ki. Püski Dániel református lelkipásztor elmondta: „Mi mint gyülekezet,mint közösség gondoltuk azt, hogy próbálunk segíteni azoknak akiket talán ismerünk. A gyülekezetben is vannak, akik rászorulnak, de szeretnénk a gyülekezet határán túl is arról a jó hírről beszélni, hogy azt gondoljuk, hogy az

Isten szeretete az, ami az egész világot működteti

és mi ennek próbálunk valahogy jó kezei lenni” – fogalmazott.

A somogyi megyeszékhelyen, Kaposváron az Ökumenikus Segélyszervezet segített a nehéz helyzetben lévő családoknak. A gyermekek szülei közül sokan elveszítették a munkájukat a vírus miatt, így nekik különösen jól jön most minden segítség.

„21 család van ott, 52 gyermekkel számoltunk, ők március 16-tól ezidáig minden héten kaptak csomagot. Most már elérjük az ezret a csomagok számában. Nemcsak élelmiszert kértek a családok, hanem színes papírt, ragasztót, ceruzát, amivel otthon még a gyermekeket is le tudták foglalni” – mondta Bacza Barbara, a Biztos Kezdet Gyermekház intézményvezetője.

Veszprémben táblagépet vehettek át az egészségügyi dolgozók,

a Magyar Egészségügyi Dolgozói Kamara az eszközt azok között osztotta szét, akik a járvány ideje alatt végig helytálltak.

„Nagyon sok sajnos az egészségügyi területen az olyan szakdolgozó, aki akár egyedül neveli a gyerekét vagy olyan anyagi helyzetben van, olyan körülmények között, hogy szüksége van erre, hisz nem egy család van, akinek nincsen otthon sem internetes csatlakozás, sem okostelefon a gyereknek, és nem tudták így az iskolai követelményeket teljesíteni” – mondta Szánti Istvánné, a szervezet járóbetegellátásért felelős alelnöke.

A veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban 32-en, országszerte pedig ezren kapnak táblagépet ezen a héten.

A címlapfotó illusztráció.