×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Így köszöntötték Novotny Zoltánt a pályatársai – VIDEÓ

 

Novotny Zoltán ma ünnepli nyolcvanadik születésnapját. A közmédia legendás sportriportere a rádiós pályán töltött eddigi közel hatvan aktív évében több mint húsz sportágban, mintegy kétszázötven nemzetközi eseményen, több ezer mérkőzésről, tizenhárom olimpiáról és négy világbajnokságról tudósította a rádióhallgatókat.

Novotny Zoltán május 19-én ünnepli 80. születésnapját. Az idei ünnep nemcsak kerek évfordulója miatt rendhagyó, pályatársai: Bera Emese, Deák-Horváth Péter, P. Fülöp Gábor, Gulyás László, ifjabb Knézy Jenő, Petrovics-Mérei Andrea, Szabó Szilárd, Székely Dávid és Virányi Zsolt videóüzenetben otthonukból köszöntötték a sportriportert.

Novotny Zoltán (Fotó: MTVA/Zih Zsolt)

Novotny Zoltán nevéhez is fűződik az 1963-ban először megszólaló Körkapcsolás, amely önálló műfajjá nőtte ki magát. Kollégái ehhez hasonló módot választottak mostani köszöntésére: kilencen kilenc különböző helyszínről, egyikük a helyi labdarúgópályáról jelentkezett.

A közmédia legendás sportriportere a rádiós pályán töltött eddigi közel hatvan aktív évében több mint húsz sportágban, mintegy kétszázötven nemzetközi eseményen, több ezer mérkőzésről, százötvennél is több válogatott meccsen, tizenhárom olimpiáról és négy világbajnokságról tudósította a rádióhallgatókat.

A közmédia sportriporterének útja a történelem–magyar szakos tanárképzés elvégzése után egyenesen a Magyar Rádióba vezetett, amelyet első és egyetlen munkahelyének tekint. Valamennyi sportágban tudósított, és tudósít a mai napig, olyan kevésbé ismert eseményekről is, mint a hajómodellezés versenye. Több sportágat és játékot is kipróbált és aktívan űzött, máig szeret teniszezni és gombfocizni. Pályafutása során számtalan díjjal tüntették ki, legutóbb a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) életműdíját kapta meg (2020).

A közmédia legendás sportriporterét Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója is köszöntötte születésnapja alkalmából.