MSZP: A járvány hatásainak enyhítésére fordítsák a tűzijátékra szánt pénzt!

 

A párt online aláírásgyűjtést indít annak érdekében, hogy a tűzijátékra szánt pénzt fordítsák járványhelyzet enyhítésére, szociális támogatásokra.

A koronavírus-járvány következményeinek enyhítésére és szociális támogatásokra fordítsa a kormány inkább a nagyszabású augusztus 20-i tűzijáték és rendezvénysorozat költségét! – szólított fel az MSZP országgyűlési képviselője hétfőn.


Molnár Zsolt az MSZP Facebook-oldalán követhető online sajtótájékoztatón elmondta, a hírek szerint a kormány minden idők legnagyobb tűzijátékára és rendezvénysorozatára készül augusztus 20-a alkalmából az adófizetők pénzén.

Az ellenzéki képviselő szerint olyankor akar a kormány tömegrendezvényt tartani, amikor a járvány kimenetele még kétséges, és azt sem lehet tudni, hogy augusztusban milyen szabályok lesznek érvényben.

Emberek tízezrei, százezrei vesztik el munkájukat, a családok biztonsága, megélhetése kerül veszélybe, ilyenkor felelőtlenség ilyen nagyszabású rendezvényt tervezni, amely ráadásul milliárdokba kerül – tette hozzá.

Molnár Zsolt felszólított a kormányt, hozza nyilvánosságra az augusztus 20-i tűzijáték és rendezvénysorozat költségvetését.

Jelezte, MSZP online aláírásgyűjtést indít annak érdekében, hogy a tűzijátékra szánt pénzt fordítsák a járványhelyzet enyhítésére, szociális támogatásokra és ne „irracionális ünnepségekre”.

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója a turizmus.com beszámolója szerint múlt héten egy podcastban beszélt arról, hogy az ügynökség Európa legnagyobb fény– és tűzijátékát fogja megszervezni augusztus 20-án, amely a dunai rakpartok több mint négy kilométeres szakaszán lesz látható. Kitér arra is, hogy az államalapítás előtt tisztelgő hivatalos megemlékezéseket idén több napos, a főváros egészét érintő Szent István–napi programsorozatként tervezi megtartani az ügynökség, új hagyományt teremtve ezzel.