Az óvodák és bölcsődék csoportlétszámának bővítését kezdeményezik

 

Az óvodák és bölcsődék jelenleg engedélyezett csoportonkénti 5 fős kapacitása napokon belül szűkössé válhat, ezért a kormánynál kezdeményezni fogja a csoportlétszám bővítését Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnöke.

Az óvodák és bölcsődék kapacitása napokon belül szűkössé válik, így a kormánynál kezdeményezni fogja az 5 gyermekes maximális csoportlétszám bővítését – mondta Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnöke hétfőn a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.


A politikus hangsúlyozta: a koronavírus-járvánnyal szembeni védekezés első felén sikeresen túl van az ország, az életnek vissza kell térnie a normális kerékvágásba. Szita Károly  köszönetet mondott az Operatív Törzsnek a tanácsokért és a polgároknak azért, hogy  betartották a korlátozó intézkedéseket.

Továbbra is maximálisan figyelni kell a védekezésre és fontos, hogy  az önkormányzatok elősegítsék - gazdasági szempontból is – a városok újraindulását – mondta Szita Károly, Kaposvár polgármestere.

A címlapfotó illusztráció.