×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

3213-ra nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, elhunyt 13 idős krónikus beteg

 

Újabb 35 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 3213-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 13 idős krónikus beteg. Ezzel 405 főre emelkedett az elhunytak száma,

904-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.

Az aktív fertőzöttek száma 1904 fő. Az aktív fertőzöttek 62 százaléka, az elhunytak 79 százaléka, a gyógyultak 54 százaléka budapesti vagy Pest megyei. A Pesti úti idősotthonban 42 főre nőtt az elhunytak száma és már 305 gondozott fertőzött – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

(Forrás: koronavirus.gov.hu)

Az oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (1562 ember) és Pest megyében (424) van a legtöbb fertőzött. Ezt követi Fejér megye (317), Komárom-Esztergom megye (166), Zala megye (164) és Csongrád megye (106). Vas megyében (14) van a legkevesebb fertőzött Magyarországon.

Elkezdődött a védekezés második szakasza.

Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed.

A cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újrainduljon az élet, és továbbra is elkerüljük a járvány „berobbanását”. Ezért Budapesten és Pest megyében továbbra is életben marad a kijárási korlátozás, vidéken viszont új szabályok léptek életbe. Az egész országban továbbra is fontos a 1,5 méteres védőtávolság tartása, és az arc eltakarása a boltokban és tömegközlekedési eszközökön.

Az időseket továbbra is arra kérik, hogy csak kellő körültekintés mellett hagyják el otthonaikat, és az élelmiszerboltokat, patikákat, drogériákat a nekik kijelölt idősávban, 9 és 12 óra között látogassák.

Továbbra is indokolt az óvatosság

Továbbra is indokolt az óvatosság, a maszk viselése és a védőtávolság betartása,

további lépésekre a jövő hétvégén kerülhet sor

– fejtette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

Létrejön a nemzeti oltóanyaggyár

Pénteken megállapodást írt alá Kásler Miklóssal, az emberi erőforrások miniszterével és Szilvássy Zoltánnal, a Debreceni Egyetem rektorával egy magyar vakcinagyár alapításáról, hogy

Magyarország az oltóanyaggyártás terén is függetlenedhessen

– számolt be minderről Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs pénteki tájékoztatóján.

A címlapfotó illusztráció.