×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szijjártó: Újabb nagy mennyiségű védőeszköz áll az egészségügyben dolgozók rendelkezésére

 

Újabb nagy mennyiségű védőeszköz áll az egészségügyben dolgozók rendelkezésére – közölte a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn az MTI-vel.

Szijjártó Péter kiemelte: a Kína és Magyarország közötti légi híd jelenleg is működik. Hétfőn nyolc repülőgép érkezett Kína nagyvárosaiból. Ezek 11 millió 100 ezer kesztyűt, 110 ezer védőruhát, 365 ezer maszkot és 8,5 tonna védőmaszk gyártásához szükséges alapanyagot szállítottak.

Az orvosok és ápolók egészségének megvédése az egyik legfontosabb feladat. Hiszen csak velük, csak az ő teljesítményükkel működik jól a magyar egészségügy, és ezáltal a koronavírus-járvánnyal szembeni egészségügy – hangsúlyozta a miniszter.

Lélegeztetőgépek és tesztek érkeztek Kínából

Az elmúlt órákban 458 lélegeztetőgép és 25 ezer teszt érkezett Kínából – közölte a külgazdasági és külügyminiszter hétfő este a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter bejegyzése szerint Magyar Levente, a külügyminisztériumi munkacsoportot felügyelő államtitkár személyesen fogadta a Nankingból érkező gépet, amely az eddigi legnagyobb lélegeztetőgép-szállítmányt hozta Magyarországra.

A külügy Covid–19 központjának csapata tovább folytatja munkát, így egész héten érkeznek majd az egészségügyi védekezéshez szükséges eszközök az országba – írta a miniszter.

A Facebookon közzétett videóban Magyar Levente elmondta, a gép tele van lélegeztetőgéppel, amelyeket egyből magyar kórházakba szállítanak. A héten további több száz lélegeztetőgép érkezik. A 2000B típusú lélegeztetőgépről azt mondta, ez egy kifejezetten magas tudású darab.

A címlapfotó illusztráció.