×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Soha nem hallott feldolgozás a Váczi Eszter Quartet előadásában az Akusztik színpadán

 

Különleges koncerttel készül a hazai dzsesszszcéna egyik legkedveltebb formációja, a Váci Eszter Quartet az Akusztik-sorozatban.

A 2002-ben alakult zenekar, a Váczi Eszter Quartet érkezik az M2 Petőfi TV következő, még a korlátozások előtt rögzített friss Akusztik adásába. A zenekar tagjai ezúttal egy igazi különlegességgel készültek az A38 hajó színpadára meghívott vendégükkel, Fekete Kovács Kornél Liszt-díjas dzsesszzenésszel közösen.

„Fekete Kovács Kornéllal már idestova húsz éve ismerjük egymást, és az egyik legnagyobb muzsikusnak tartom. Mikor megkaptuk a felkérést, egyértelmű volt, hogy hangszeres szólistát szeretnénk vendégül, a trombita és a szárnykürt pedig nagyon jól beleillik a zenei világunkba” – kezdte Váczi Eszter.

Elmondat, hogy két legerősebb dalukat, a Belső tenger és az Isten veled című szerzeményeket játsszák közösen az elismert dzsesszzenésszel, nem is akárhogyan. „Kornél javaslatára a két dalt összekötöttük egy szabad improvizációval, amire írtam egy prózai szöveget is. Soha nem adtuk még ezt elő így. Egészen a hatása alá kerültünk.”

Emellett az egyedi hangzásvilágú Váczi Eszter Quartet legjobb számai is elhangoznak majd.

„A mi zenénk inkább mesél, és fontos velejárója, hogy az ember benne legyen. Kívánom a nézőinknek, hogy sikerüljön belekerülniük a zenénkbe a televízió képernyője előtt is. Mi nagyon jól éreztük magunkat a felvételen, valódi koncertélményünk volt” – mondta a zenekar énekese, aki azt is elárulta, hogy lesz egy kakukktojás is a számok között, méghozzá egy kortárs magyar zeneszámnak, Péterfy Bori Hajolj bele a hajamba című slágerének feldolgozása, amely kifejezetten az Akusztikra készült.

A Váczi Eszter Quartet Akusztik vasárnap 22.00 órai kezdettel hallható a Petőfi Rádióban, majd egy nappal később április 27-én hétfőn, 22.15-kor a teljes koncert látható lesz az M2 Petőfi TV-n.