×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Elkezdődött a Mol által gyártott fertőtlenítők kiszállítása

 

Több mint ötszáz liter fertőtlenítő érkezett csütörtökön a gyulai kórházba és a békéscsabai rendőrfőkapitányságra. A Mol három hete állította át egyik üzemét a kéz- és felületfertőtlenítő gyártására, és most kezdte meg azok kiszállítását az intézményeknek. Hamarosan bárki vásárolhat a fertőtlenítőkből – hangzott el az M1 Híradójában.

Csütörtök délelőtt érkezett meg az első kéz- és felületfertőtlenítő szállítmány a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságra. A fertőtlenítőkből a Mol napi ötvenezer litert képes előállítani az Egészségügyi Világszervezet ajánlásával készült összetétel alapján.

Gyulára a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán tagkórházához is szállítottak csütörtökön a fertőtlenítőszerből.

„A járvány időszakában különösen fontos és még nagyobb figyelmet kell fordítanunk a higiénére, ebben segít minket, hogy az egyébként nagyon nehezen beszerezhető fertőtlenítőszereket a Mol leszállította a Békés megyei kórházba” – mondta Becsei László, a  Békés Megyei Központi Kórház főigazgató főorvosa.

A világszerte hiánycikknek számító fertőtlenítők gyártását három hete kezdte meg a Mol. A vásárlók április második felétől már a töltőállomásokon is hozzájuthatnak a kétliteres mennyiséghez. A tervek szerint az ennél kisebb kiszerelésű, hazai gyártású kézfertőtlenítőt májustól lehet megvásárolni a kiskereskedelemben.