×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Videó: Folyamatos az idősotthonok ellenőrzése

 

Emelkedett a fertőzöttek száma. A betegségben újabb tizenkét beteg hunyt el – mondta az operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tiszti főorvos.

Elindult országszerte az idősotthonok ellenőrzése, a Pesti úti intézményben még tart a vizsgálat – közölte.

Müller Cecília elmondta: az idősek védelmében az ország 1035 gondozó intézményében elrendelt járványügyi ellenőrzés folyamatos lesz, a vizsgálatok első adatai a héten érkeznek meg. Először a nagyobb, több száz fős intézményeket ellenőrzik, ahol nagyobb a fertőzés továbbadásának lehetősége.

Mint mondta, az ellenőrzésnek ki kell terjednie arra, hogy az intézményekben végrehajtották-e az elrendelt intézkedéseket, biztosított-e az orvosi ellátás, megtörténtek-e az oktatások, adottak-e a személyi, tárgyi feltételek, betartják-e az előírt eljárásrendet. Hozzátette: felmérik az egyéni védőeszközzel ellátottságot, az ápolás teljes folyamatát. Kiemelte: ha hiányosságot tárnak fel, intézkednek, és azt kérte az intézményektől, működjenek együtt, hogy feltárhassák az esetleges problémákat.

Kiemelten figyelnek azokra a helyekre, ahol „probléma van”, ott a járványügyi szakértők jelen vannak, a Pesti úti idősotthon is kiemelt figyelmet kap – hangsúlyozta Müller Cecília. Jelezte: több vidéki és fővárosi idősotthonban is „felütötte a fejét” a koronavírus.

Még most megfelelőnek tűnik a járvány terjedése, de a nagyszámú megbetegedésekre kell készülni. Emellett fontos, hogy ne maradjon senki ellátás nélkül, akinek egyéb egészségügyi problémája van – hangsúlyozta.

A témáról részletesebben ide kattintva olvashat.