Napi online mozgáskampányt indított a Magyar Diáksport Szövetség

 

Újabb üzenetekkel és praktikus tanácsokkal hívták fel a figyelmet arra, hogy mit lehet otthon csinálni – hangzott el az M1 Híradójában.

Napi online mozgáskampányt indított a Magyar Diáksport Szövetség. Április elejétől a közösségi oldalakon testnevelők, edzők és egyetemi hallgatók mutatnak be gyakorlatokat és ötletes videókat, amivel motiválni szeretnék a fiatalokat a mindennapi 60 perces testmozgásra. Balogh Gábor elnök elmondta: az a céljuk, hogy a lakásban ülők is fittek maradjanak.


Sok élsportoló is az otthonmaradásra buzdítja az embereket. Szabó Gabriella háromszoros olimpiai bajnok kajakozó azt üzente: az otthon töltött idő arra is tökéletes, hogy mindenki átértékelje az elmúlt éveket és megtervezze a következő időszakot.

Vannak, akik viszont nem tehetik meg, hogy otthon maradnak. Az egészségügyben és a szociális ágazatban dolgozóknak írt egy dalt a Fatal Error nevű zenekar. A rock banda Szóljon a Taps című számát az a hetek óta tartó kezdeményezés ihlette, amelynek köszönhetően az emberek világszerte minden este nyolc órakor nyitott ablakoknál vagy az erkélyre kiállva tapssal köszönik meg az ellátásban dolgozók munkáját.

Szívesen megszólalunk hasonló témákban, mert úgy gondoljuk, hogy zenészként sokat tudunk segíteni az interneten az embereknek, attól függetlenül, hogy nincsenek koncertek és mi nemcsak az egészségügyben dolgozókért írtuk a dalt, hanem mindenkinek, aki most dolgozik. Hogyha valaki a munkába menet azt érzi, hogy csak ugyanúgy megy dolgozni, attól függetlenül, mi azért fogunk tapsolni az erkélyen este nyolckor, mert kiteszik magukat annak a veszélynek, ami most körül vesz – mondta Rimóczi Zsola,  a Fatal Error énekese.

Az akciót itthon a Szívünk és tapsunk csoport indította, a legnagyobb közösségi oldalon. Eddig már több mint tizenhatezren csatlakoztak.