Koronavírus: trágárul poénkodott az MSZP egyik politikusa pártja támogatásán

 

Megérkezett az MSZP több vidéki szervezetéhez az a védőeszköz szállítmány, amellyel a frontvonalban harcoló embereket szeretnék segíteni. Fejenként egymillió forintot ajánlottak fel az MSZP-s országgyűlési képviselők erre a célra. Volt olyan megyei szocialista vezető, aki trágár szavak kíséretében írta körbe, hogy szerinte mennyit ér ez az akció – hangzott el az M1 Híradójában.

„Nem fogok erről beszélni…ez így jobb…, nem fogom elmondani, hogy ba*** meg, szaros 160 ezer forintról beszélünk, ba*** meg” – fogalmazott nevetve, nyomdafestéket nem tűrő szavakkal az M1 kamerái előtt az egyik békéscsabai választókerület szocialista elnöke arra reagálva, hogy az MSZP országgyűlési képviselői fejenként egy-egymillió forintot adtak a fizetésükből a koronavírus-járvány elleni védekezésre a helyi szervezeteik számára.


Miklós Attila, békéscsabai választókerületi elnök azt is megmutatta, hány maszkot vettek az MSZP szolidaritási pénzéből. Egy hatalmas papírdoboz tizenkét másik kisebb dobozt rejtett, bennük 50-50 darab orvosi maszkkal. A védőfelszerelések beszerzésében egyébként az M1 szocialista körökből származó információi szerint ugyancsak Miklós Attila segédkezett, állítólag saját cégén keresztül.

„Alapvetően nincs meghatározva, hogy ezt az egy-egy választókerületre jutó összeget, ki, mire fordítja. Viszont azt gondolom, hogy akkor tudunk hatásosan segíteni, ha nagyjából egységesen lépünk fel az országban. Ezért döntött úgy az MSZP elnöksége, hogy ez elsősorban védőfelszerelés, tisztítószer és tartós élelmiszer lesz, amire elköltjük a rendelkezésre álló pénzt” – mondta Miklós Attila.

Hétfő reggelre meg is érkezett Zalába az MSZP-s képviselők „segítsége”. Fodor Csaba, az ellenzéki párt Zala megyei elnöke sikersztorinak látta az adakozást, amit illusztrált is – mégpedig egy facebookos fotó segítségével. Kezében hét, orvosi sebészmaszkokat tartalmazó doboz, mellette egy személyautó, nyitott csomagtartóval, ami épp üres.

Az MSZP néhány napja indította el az adakozásról szóló kommunikációs kampányát, amire Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke azzal erősített rá múlt pénteken, az ATV stúdiójában, hogy azt a párt szolidaritási alapjából finanszírozták.

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke a karácsonyi ünnepek előtt állította azt, már eddig is jelentős összegekkel támogatott rászorulókat az MSZP a 2018-ban létrehozott szolidaritási alapból. A pártelnök azt azonban következetesen titkolja, hogy pontosan mennyi pénz folyt be a pártkasszába a frakciótagoktól és azt, mire költötték az elmúlt másfél évben.

Hétfőn az M1 munkatársai szerették volna megkérdezni, hogy mit szólnak a békéscsabai választókerületi elnökük kritikájához, amivel a MSZP segítségnyújtási akcióját illette.

Az összellenzéki sajtótájékoztatón azonban az újságírók nem kérdezhették a képviselőket.

A címlapfotó illusztráció.