×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Országszerte egyre több kezdeményezés indul a járvány ellen küzdőkért

 

Országszerte egyre több kezdeményezés indul a járvány ellen küzdőkért. Már több mint tízezren csatlakoztak a Tegyél ki egy szívet kezdeményezéshez világszerte. Ez egy szimbolikus hálaüzenet azoknak, akik nap mint nap erejükön felül küzdenek a koronavírus ellen, és értük szól minden este 8-kor a taps is országszerte – hangzott el az M1 Híradójában.

Egyre több szívecske kerül ki az ablakokba, az akcióhoz ugyanis világszerte már több mint tízezren csatlakoztak. A Tegyél ki egy szívet az ablakba kezdeményezés Baranyából indult. A hála kifejezése mellett célja az is, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy ebben a helyzetben fontos, hogy a gyermekeket megtanítsuk a felelősségteljes magatartásra.

„A programnak egy szintén kiemelt célja, hogy a négy fal között rekedt családokban élő kisgyermekekkel is meg lehessen értetni és megbeszélni velük a szivecske készítés közben, hogy miről szól ez a helyzet, mire kell odafigyelni és egy ilyen esetben mi a felelősségteljes magatartás” – mondta el Tóth Róbert szervező.

Országszerte egyre több kezdeményezés indul a járvány ellen küzdőkért. Egerben egy helyi pizzéria döntött úgy, hogy a kórház infektológiai osztályán dolgozó orvosoknak és ápolóknak pizzát készít és szállít ki. Sopronban is pizzával kedveskedtek a kórházban és a határon szolgálatot végző egészségügyi dolgozóknak.

Motoros felvonulással és tapssal köszöntötték néhány napja az Uzsoki utcai kórház egészségügyi dolgozóit a fővárosi polgárőrök. A járvány ellen küzdők tiszteletére péntek este fehérbe öltözött a Lánchíd.

Köszönjük a szolgálatot! – ezzel az üzenettel tett közzé egy fotót Orbán Viktor miniszterelnök a kivilágított Lánchídról. Posztjához ismét hozzá fűzte, vigyázzunk egymásra.

Zalatnay Sarolta, azaz Cini, dallal mond köszönetet mindenkinek, aki nap mint nap az életét kockáztatja azért, hogy megállítsa a vírust. Az énekesnő a Mindenki című slágert dolgozta át, lányával, Benedek Nikolettel közösen.

Miénk a hála szava címmel megható LGT-feldolgozást készítettek magyar énekesek. Ők ezzel mondanak köszönetet napjaink hőseinek. Mindenkit arra kérnek, hogy értük is, maradjanak otthon.

Aki pedig szeretné újra és újra kifejezni háláját az, minden este nyolckor megteheti ezt otthonról. Ez a tapsvihar az ablakokból és erkélyekről ugyanis országszerte azoknak mond köszönetet, akik éjt nappallá téve küzdenek a vírus ellen.