×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán Viktor: Egyetlen magyar sincs egyedül

 

Orbán Viktor kormányfő csatlakozott a DAC futballklub felhívásához, ami a nemzeti összetartozásról szól a koronavírus idején is.

Dunaszerdahely focicsapata, a DAC felhívást tett közzé a szurkolókhoz, hogy énekeljék el közösen a klubhimnuszt, a Nélküledet. Mindenki a saját ablakából, erkélyéről vagy udvarából.

Hálájukat szeretnék kifejezni mindenkinek, akik a koronavírus miatt kialakult nehéz helyzetben készek másokon segíteni. Az éneklésről készült felvételek megosztására is buzdították az embereket a közösségi médiában.

Vasárnap Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldalán jelent meg egy megható videó. A felvételen először a miniszterelnök hangja hallható, a kijárási korlátozásról beszél.

Utána pedig a Nélküledet éneklik a videóban számtalan településen. Dunaszerdahely, Sepsiszentgyörgy, Miskolc, Békéscsaba, Budapest (Ferencváros, Újpest, Kispest, MTK) Kisvárda, Győr, Székesfehérvár, Mezőkövesd, Debrecen, Zalaegerszeg egyaránt megjelenik a videóban.

A videón feltűnik a magyar labdarúgó válogatott olasz szövetségi kapitánya, az Olaszországban tartózkodó Marco Rossi, valamint a nemzeti tizenegy csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs, aki az Egyesült Arab Emírségekből jelentkezett az összeállításhoz.