További tizenhárom vállalatnál jelennek meg a honvédelmi irányító törzsek

 

További 13 vállalatnál jelennek meg a honvédelmi irányító törzsek. A listán szerepel távközlési vállalat, élelmiszeripari és gyógyszeripari, illetve gázforgalmazó vállalatok – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) szerdán.

Közleményükben felidézték: a koronavírus-járvány terjedésének megelőzésére tett kormányzati intézkedések keretében március 13-án megalakult a létfontosságú magyar vállalatok biztonságáért felelős akciócsoport, amelynek vezetője Benkő Tibor honvédelmi miniszter.

Az akciócsoport haladéktalanul megkezdte feladatát, melynek eredményeképpen március 19-én 71, az ország folyamatos működéséhez elengedhetetlen, létfontosságú vállalatnál kezdték el a munkát a honvédelmi irányító törzsek. Ezen lista szerdától további 13 vállalattal bővül, a biztonságos élelmiszer ellátás és a lélegeztetőgépekhez szükséges oxigénellátás biztosítása érdekében.


A listán szerepel a Magyar Telekom, a Tesco-Global, a CBA, a Spar, a Coop, az Egis Gyógyszergyár , a Sanofi-Aventis gyógyszergyártó, a Richter Gedeon, a Teva gyógyszergyártó, a Bus-Oxy egészségügyi gázforgalmazó, a Messer Hungarogáz, a Linde Gáz Magyarország Kft. és a Siad Hungary gázforgalmazó.