Hetvenegy vállalatnál kezdték el a munkát a honvédelmi irányító törzsek

 

Hetvenegy vállalatnál kezdték el a munkát a honvédelmi irányító törzsek. A listában szerepel többek között a Budapesti Értéktőzsde, a Magyar Posta, a MOL, a MÁV, a MAVIR és az MTVA is – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) csütörtökön az MTI-vel.

Mint kifejtették: a koronavírus-járvány terjedésének megelőzésére tett kormányzati intézkedések keretében Orbán Viktor miniszterelnök múlt pénteken tíz akciócsoport megalakulásáról döntött. Ezek egyike a létfontosságú magyar vállalatok biztonságáért felelős akciócsoport, amelynek vezetője Benkő Tibor honvédelmi miniszter.

Az akciócsoport a döntést követően haladéktalanul megkezdte munkáját és azonosította az ország működése szempontjából elengedhetetlen, létfontosságú szolgáltató és gyártó kapacitásokat. Az akciócsoporton belül működő irányító csoport feladata az volt, hogy megtervezze és megszervezze a feladatok végrehajtását. Az ország folyamatos működéséhez elengedhetetlen, létfontosságú magyar vállalatok biztonságos tevékenységét és zavartalan működését – a Honvédelmi Igazgatási Törzseken keresztül – segíteni tudják.


Csütörtökön összesen 71 vállalatnál kezdték el a munkát a honvédelmi irányító törzsek. Ezek között szerepel az MVM, a MOL, a Mátrai Erőmű, a MAVIR Zrt., a Magyar Nemzeti Bank, a Befektető-védelmi Alap, a Budapesti Értéktőzsde Zrt., a KELER Központi Értéktár Zrt., az Országos Betétbiztosítási Alap, a Magyar Fejlesztési Bank, a HungaroControl Zrt., a MÁV, a GYSEV, a Volánbusz, a Magyar Közút Nonprofit Zrt., a Magyar Posta Zrt., több vízszolgáltató, a Fővárosi Csatornázási Művek, a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt., az Antenna Hungária, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt., a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap, az Auchan Magyarország Kft., a Hungaropharma Gyógyszerkereskedelmi Zrt., a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., valamint a Honvédelmi Minisztérium több háttérintézménye.