A veszélyhelyzet meghosszabbítását kéri a Fidesz az Országgyűléstől

 

A Fidesz-frakció arra kéri az Országgyűlést, hogy mielőbb adjon felhatalmazást a kormánynak a koronavírussal összefüggésben elrendelt veszélyhelyzet meghosszabbítására.

Kocsis Máté, a nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciójának vezetője az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagált.

A miniszter elmondta, a kormány csak tizenöt napra rendelheti el a veszélyhelyzetet, ezt követően a parlamentnek kell azt meghosszabbítania, ezért kulcsfontosságúnak nevezte a veszélyhelyzet Országgyűlés általi meghosszabbítását.

Kocsis Máté azt írta: a Fidesz parlamenti frakciója támogatja a kormány koronavírus-járvány kezelésével összefüggő javaslatait, és készen áll arra, hogy a parlament jövő heti ülésén megszavazza a veszélyhelyzet meghosszabbítását.

A frakció erre kéri a többi parlamenti pártot is – tette hozzá.

A frakcióvezető kiemelte: a jelenlegi súlyos helyzetben elengedhetetlen, hogy a kormány gyorsan cselekedhessen, és mérsékelni tudja a veszteségeket mind az emberéletekben, mind más területeken.