A digitális oktatásban segíti a tanárokat a Neumann társaság

 

Tananyaggal és szakértői információkkal segíti a Neumann János Számítógép-Tudományi Társaság a digitális oktatásban a pedagógusokat – közölte a társaság kedden.

A Neumann János Számítógép-Tudományi Társaság honlapjáról nyomtatható formában, ingyenesen letölthető az IKT pedagógusoknak című tananyag, amelyből a pedagógusok elsajátíthatják a digitális oktatás alapjait. A tananyagból számos, a távoktatásban is felhasználható ötletet lehet elsajátítani.

Mivel most a nem informatikaszakos tanárok is kénytelenek digitális alapokra helyezni a munkájukat, a Neumann Társaság szakértői a titkarsag@njszt.hu e-mail címen is fogad megkereséseket, és segítséget nyújt informatikai témában akár tanároknak, akár magánembereknek – írták.

A közleményben kitértek arra is, hogy miután a koronavírus az időseket különösen veszélyezteti, az elkövetkező hetekben közülük sokan nem fogják tudni személyesen, csak közösségi platformokon keresztül tartani a kapcsolatot szeretteikkel. Nekik az ugyancsak ingyenesen letölthető közösségimédia-tananyag lehet hasznos.

A kényszerűségből otthon töltendő napokon hasznos és kellemes segítség a Neumann Társaság informatikatörténeti adattára, amely tulajdonképpen egy virtuális informatikai múzeum. Az infokommunikációs ipar fejlődésének időbeli összefüggéseit az adattáron belül elérhető, látványos idővonalon lehet átböngészni – ismertették. Az informatikatörténeti videótárban, valamint a társaság YouTube-csatornáján pedig a hazai informatika számos legendás szakértőjével készült interjút, illetve előadást lehet megtekinteni – közölték.