Minden éjjel fertőtlenítik a tatabányai buszokat

 

A tatabányai helyi járatokat üzemeltető T-Busz járműveit minden éjjel teljeskörűen fertőtlenítik, arcmaszkot kapnak a sofőrök és az autóbuszokon megszűnik a jegyárusítás – közölte a város polgármestere szerdán az MTI-vel.

Szücsné Posztovics Ilona (Összefogás Tatabányáért) tájékoztatása szerint az önkormányzati tulajdonú közlekedési társaság járatain határozatlan ideig minden ajtón fel- és le lehet szállni. Ezzel rövidül a menetidő és az utasoknak minél kevesebbet kell egy légtérben tartózkodniuk.


Elmarad a Tavaszi Fesztivál és a színházi MostFeszt minden programja, illetve a nagyszínházi előadások. A helyi programszervezőket, intézményeket a tömegrendezvények, előadások lemondására kérik.

A művelődési intézményekben működő csoportoknak, civil szervezeteknek azt ajánlja az önkormányzat, hogy függesszék fel találkozóikat, próbáikat és klubfoglalkozásaikat.

A házi segítségnyújtás, az egyedülálló idősek ellátása továbbra is zavartalan, de az idősek napközi otthonába járóknak felajánlják az otthoni étkezés biztosítását. Csütörtökön az oktatási-nevelési intézmények vezetőinek szerveznek egyeztető fórumot – ismertette közleményében a polgármester.