Veszprémi polgármester: Elmaradnak a nemzeti ünnep városi programjai

 

Elmaradnak Veszprémben a március 15-ei nemzeti ünnep programjai a koronavírus veszélye miatt – tudatta a város polgármestere hétfőn.

Porga Gyula (Fidesz–KDNP) a közleményében azt írta: Veszprémben továbbra sem tudnak koronavírussal fertőzött betegről, de az operatív törzs szakmai ajánlását követve a védelmi bizottság elnökével és az ellenzéki frakciók vezetőivel folytatott egyeztetésen arra jutottak, hogy a vírus veszélye miatt nem tartják meg a hagyományos emlékező tömegrendezvényeket.

A polgármester az iskolai és civil közösségeknek is azt javasolta, fontolják meg a sokakat megmozgató rendezvények megtartását azért, hogy senkit se tegyenek ki a megbetegedés veszélyének.


Porga Gyula jelezte: az elmaradó programok ellenére a veszprémiek nevében koszorút helyez el az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseinek emlékművénél, a Pro Urbe és a Szabad Sajtó-díjakat pedig a korábbinál szűkebb körben adják át. Hozzátette, hogy a középületeket és a város fő útvonalait feldíszítik zászlókkal, és nemzeti zászló kitűzésére kérte a lakóközösségek képviselőit, valamint a magánházak tulajdonosait is.